U znak zahvalnosti na gostoprimstvu

Gospodski potez: Cadiz šokirao Barcelonu, a onda oduševio svijet fotografijama svlačionice

Endin Čaušević

Fudbaleri Cadiza sinoć su šokirali Barcelonu na Camp Nou jer su pobijedili sa 1:0.

Cadiz je došao do zlata vrijednih bodova u borbi za opstanak i historijske pobjede na stadionu Barcelone za koju je ovo bio još jedan šamar nakon ispadanja iz Evropske lige.

Barcelona je sinoć ponovo razočarala svoje fanove i propustila priliku da se na drugom mjestu koliko-toliko odvoji od Seville i Atletico Madrida. Međutim, Katalonci tu priliku nisu iskoristili jer su doživjeli novi šokantan poraz.

Trenutak odluke na ovom meču desio se u 48. minuti kada je Lucas Perez zabio jedini pogodak. Cadiz se do kraja utakmice branio svim silama, te je uspio da sačuva mrežu i dođe do velika tri boda.

Nakon utakmice gosti su napravili pravu feštu u svlačionici i proslavili su pobjedu, ali su poslije meča oduševili fudbalsku javnost objavom na Twitteru.

Naime, iz Cadiza su odlučili da u potpunosti očiste svlačionicu u kojoj su boravili i na taj način su se zahvalili Barceloni na odličnom gostoprimstvu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Čast je igrati na Camp Nou i upisati historijsku pobjedu. Zahvaljujemo se Barceloni na odličnom tretmanu i gostoprimstvu kao i uvijek. Želimo vam mnogo sreće u nastavku sezone", objavili su iz Cadiza uz fotografije svlačionice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.