Nemoć Barcelone na Camp Nouu i još jedna noć za zaborav

Cadiz slavio u Barceloni

Nemoć Barcelone na Camp Nouu i još jedna noć za zaborav

Edmir Škorić

U posljednjem susretu 32. kola španske La Lige Barcelona je potpuno neočekivano na Camp Nouu izgubila od Cadiza s 1:0.

Neprepoznatljivo loše igra Barcelona posljednjih sedmica i kao da su naglo pali od 4:0 pobjede nad Realom u Madridu. Uslijedio je period loših nastupa, eliminacija od Eintrachta iz Evropske lige, a novi hladan tuš stigao je večeras u duelu s Cadizom.

Tim koji se bori za opstanak osvojio je zlatna tri boda, dok su nogometaši Barcelone priredili svojim navijačima još jedno poražavajuće veče koje će htjeti što prije da zaborave.

Jalovo je Barcelona napadala tokom prvih 45 minuta, ali je bila nekonkretna, mreže su mirovale, a nastavak donosi hladan tuš za domaće.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Lucas Perez je postigao pogodak i donio Cadizu prednost, nakon čega su domaći krenuli još ofanzivnije, a Xavi kasnije uveo još dva napadača. Tako su u posljednjih 15-ak minuta na terenu bili i Adama Traore i Aubameyang, Torres te Luuk de Jong.

Upravo je De Jong, koji je zamijenio prezimenjaka Frenkiea, imao sjajnu šansu u 78. minuti, ali je njegov udarac glavom odbranio golman Cadiza. U 90. minuti zicer je imao Aubameyang, ali mu je Ledesma odbranio udarac s nekoliko metara.

Gosti su mogli da riješe i prije kraja pitanje pobjednika, promašili su dvije velike šanse, prvo Alex Fernandez, zatim i Sobrino u razmaku od 4-5 minuta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Siloviti su bili napadi Barcelone, ali neučinkoviti, pa ovaj tim ostaje drugi sa 60 bodova, a Barca šest kola prije kraja ima već sada nedostižnih 75 bodova. Teoretski, Real još nije osigurao titulu, no tu više nema nikakvih šansi da se nešto promijeni.

Sevilli je ugrožen nastup u Ligi prvaka, pošto je petoplasiranom Betisu na samo tri boda, istina ima i utakmicu manje. Što se Cadiza tiče, sa 31 bodom sada se popeo na 16. mjesto i mirnije će ući u završnicu sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amadeus21
Jel opet 30 hiljada njemaca bilo na tribinama? HAHAHAHAHAHAHAHAHA
30 3
Goran86
Perez namjestio pobjedu Kadiza
30 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi