Slijepo je počeo slijediti što mu je rečeno

Najluđe sujevjerje u svijetu fudbala: Proklele ga silne ljubavnice, spas tražio kod vještica...

Admin Čaušević

Postoje fudbaleri koji su jako sujevjerni na fudbalskim terenima i pred svaku utakmicu moraju ispoštovati neki svoj ritual.

Adrian Mutu je već dugo godina u fudbalskoj penziji, do 43. godine je živio ludo i opasno dok se nije zaljubio u kraljicu ljepote Sandru Bachici.

Tokom fudbalske karijere Mutu je bio istinski ženskaroš te je vrlo često mijenjao djevojke. Interesantno da ima četvero djece sa tri različite žene.

Sa trenutnom suprugom Sandrom ima sina Tiaga s kojom se oženio prije tri godine, a prije toga njegov ljubavni život je bio i više nego buran.

Irina Negau mu je bila prva djevojka, zatim je završio sa playboy zečicom Ancom Nicoleae prije nego što je oženio Alexandru Dinu. Njih dvoje zajedno imaju sina, a razveli su se 2003. godine.

Nakon nje kroz Mutuov krevet su prošle Iona Popescu, Luara Anderssan, Catrinel Menghia, a imao je aferu i sa Dianaom Munteanu, zatim je na red došla Kitty Cepreaga.

Dok je igrao za Fiorentinu bio je u vezi s italijanskom glumicom Martinom Stellom. Druga supruga mu je bila Consuleo Mutu koja mu je rodila dvije kćerke.

Obzirom koliko je često mijenjao žene nastalo je i vjerovatno najluđe sujevjerje u svijetu fudbala pa je tako legenarni Rumun svaki meč igrao s naopako obućenim gačama.

Mutu je svojevremeno priznao da je jedne prilike naletio na grupu vještica koje su mu otkrile da su ga bivše ljubavnice proklele i dale su mu "zaštitu''."

"Kletve mi ne mogu ništa jer gače nosim naopako", svojevremeno je izjavio Mutu čiju su karijeru obilježili skandali, između ostalog i potvrđene optužbe za konzumiranje kokaina, zbog čega je svom bivšem klubu Chelseaju morao da plati čak 17 miliona eura odštete.

Najbolji strijelac u historiji reprezentacije Rumunije sa 35 golova je iz Dinamo Bukurešta 1999. godine prešao u Inter, zatim je uslijedio transfer u u Veronu, kasnije u Parmu, onda u Chelsea, pa se vratio u Italiju gdje je igrao za Juventus, Fiorentinu, Cesenu, da bi nakon toga promijenio nekoliko zemalja i 2016. godine zvanično okončao karijeru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.