Abramovič mu sve omogućio: Šmrkao kokain, spavao sa manekenkama, oženio misicu i sada trenira djecu

Adrian Mutu

Abramovič mu sve omogućio: Šmrkao kokain, spavao sa manekenkama, oženio misicu i sada trenira djecu

E. Škorić

Bivši napadač Adrian Mutu u ljeto 2003. godine je za tada ogromnih 15,2 miliona funti došao u Chelsea i bio je jedno od prvih većih ulaganja ruskog tajkuna Romana Abramoviča.

S dolaskom Mutua nekako je počela era moćnog Chelseaja pod vladavinom Abramoviča. Mutu je u Chelsea došao iz Parme, a tu londonsku ekipu tada su pojačala zvučna imena kao Hernan Crespo, Damien Duff i Claude Makelele.

I dok je Mutu trebao da bude prva zvijezda i pokretačka snaga Chelseaja, njegova karijera nije baš išla u željenom pravcu. U septembru 2004. godine Jose Mourinho ga je kritikovao zbog slabe kondicije, a onda je bio testiran pozitivno na kokian.

Dobio je sedam mjeseci supsenzije, da bi se vratio kao igrač Fiorentine, pa je uslijedila nova zabrana od devet mjeseci jer je 2010. godine pozitivno testiran na određene nedozvoljene supstance sibutramina za suzbijanje apetita.

Ipak, danas je uzor mladim rumunskim nogometašima i radi kao selektor Rumunije do 21 godine.

"Mislim da sam prava osoba, jer znam što se događa kad igrač ima problema s nedisciplinom. Prošao sam kroz teške trenutke i vratio sam se jači. Ako se desi da jedan od mojih igrača pogriješi, reći ću mu da to više ne ponavlja i da mora da nauči iz grešaka", kazao je Mutu.

"Moje ambicije kao trenera ne mogu biti niže od onih koje sam imao kao nogometaš", dodao je Mutu koji danas ima 41 godinu. "Uvijek sam želio biti bolji i bolji. Želim doći do trenerske razine kakvu sam imao kao igrač, am oj san je da budem prvi selektor Rumunije", rekao je.

Dijeli rekord golova svoje zemlje s Gheorgheom Hagijem - obojica su postigla 35 pogodaka. Smatra se najboljim igračem koji je zaigrao u rumunskoj ligi, a 203 puta postizao je golove igrajući u Engleskoj, Italiji i Indiji.

Imao je Mutu dakako puno negativnih stvari. Dakle, padao je na raznim testovima, suočavao se sa nelegalnim radnjama, a kada je prvi put došao u Chelsea suočio se s optužbama da je premlatio bivšu suprugu i TV voditeljicu Aleksandu Dinu. Optužbe su odbačene kasnije. Bio je u vezi s holivudskom zvijezdom Moranom Atias, nakon što ga je bombardirala raznim tekstualnim porukama.

Zatm je bio i sa porno zvijezdom Laurom Andreson, da bi se 2016. godine oženio s bivšom Miss Rumunije Sandrom Bachici. TO je bila njegova treća supruga i s njom je dočekao i sina Thiaga 2018. godine. Također ima jedno dijete iz prvog braka s Dinuom i dvoje iz drugog braka s modelom Consuelom Matosom Lopezom.

Sada, nakon što je sve to prošao, radi sa mladim igračima u reprezentaciji Rumunije i mašta da bude selektor seniorske reprezentacije, ali i uspješan trener.

Promo

Top Komentari

SeoRusilac
Odvratna ova plavuša
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi