Oboren rekord

Milioni su u kasi: Inter je sinoć postao apsolutni rekorder italijanskog Kupa

Eldar Ganibegović

Inter je sinoć izborio finale italijanskog Kupa.

Nakon 0:0 u prvoj utakmici, Inter je sinoć bio nominalni domaćin Milanu na Giuseppe Meazzi i slavio s visokih 3:0 u četvrtom Derbyju della Madonnina u sezoni i prošao dalje.

Prva dva pogotka bila su djelo Lautara Martineza u prvom poluvremenu, dok je u drugom tačku na i stavio rezervista Gosens.

Danas italijanski mediji pišu da je Inter sinoć oborio i rekord ovog takmičenja.

Naime, na tribinama stadiona bilo je ukupno 74.508 gledaoca koji su im donijeli bruto prihod od prodaje karata od 4.156.710 eura, te je ta zarada apsolutni rekord u ovom takmičenju.

Inače, Inter će protivnika u finalu saznati večeras kada svoju revanš utakmicu odigraju Juventus i Fiorentina, a Stara dama je u prvoj utakmici, podsjetimo, slavila minimalnu pobjedu od 1:0. 

Podsjetimo, Inter je italijanski Kup osvajao sedam puta, a posljednji put 2011. godine kada su odbranili trofej osvojen u sezoni iz snova 2009/10. kada je osvojena tripleta. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.