Adriano se vratio!

Ovacije za legendu

Adriano se vratio!

E. Škorić

Specijalni gost na Giuseppe Meazzi večeras je legendarni brazilski napadač Adriano.

Adriano je stigao u Milano kako bi svom nekadašnjem klubu dao podršku u duelu s gradskim rivalom Milanom u revanšu polufinala Kupa Italije, nakon što je prvi meč završen rezultatom 0:0.

Slavni Brazilac našao se na tribinama stadiona u Milanu, a dobio je velike ovacije Interovih navijača, koji ga pamte po najboljem.

"Najbolje uspomene na moju karijeru vezane su za Inter", rekao je Adriano.

Ističe da se i danas naježi kada čuje pjesme navijača Intera, naročito one u kojima se i on sam spominje.

"Navijači Intera učinili su me posebnim čovjekom", ističe Adriano, koji se smatra jednim od najboljih cenatrora koje je Inter imao u svojoj bogatoj klupskoj povijesti.

[twitter]https://twitter.com/Vannorenberg/status/1516490171243548676[/twitter]

Imao je dobru karijeru, postizao je neke vrhunske golove, a bio je prepoznatljiv po svojoj fizičkoj dominaciji na terenu, ali i silovitom ljevicom kojom je postigao brojne golove.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Njegova karijera je u potpunosti bačena u drugi plan nakon što je upao u depresiju, izazvanu smrću oca.

S Interom je osvojio četiri Scudetta, dva Kupa, te tri Superkupa Italije. Igrao je još za FDlamengo, Corinthians, Parmu, Fiorentinu, Romu, Atletico Paranense, a karijeru završio 2016. u dresu Inter Miamija.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chico
sportsport na aparatima, inter preporodjen bez Dzeke, ne smiju ni da objave da Inter vodi 2-0
1 9
Marco_Materazzi
Adriano jedan od najvecih!!!! Grande Imperatore!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi