Foto - EPA

Luizao vrijeđao Viniciusa

"Običan magarac, igra kao đavo i izuzetno je slab u većini stvari"

Midhat Šljivak

Mladi Brazilac Vinicius Junior (21) postao je nedodirljiv član prve postave kod Carla Ancelottija u ekipi Real Madrida.

Ovaj 21-godišnjak igra najbolju sezonu karijere. Često je kreirao pobjede Kraljeve ove sezone, no postoji još mnogo kritičara koje njegova igra ne impresionira.

Tako je nekadašnji reprezentativac Brazila Luizao u jednom podcastu žestoko kritikovao Viniciusa i nazvao ga je magarcem.

"Vinicius je magarac. Ne zna kako ukrasti loptu golmanu, ne zna kako zabijati golove. Mora trenirati sve - udarce glavom, nogom. Je li dobar asistent? Lopte mu prelaze preko noge", govori Luizao i nastavio je s uvredama prema mladom fudbaleru:

"Igrao kao đavo. Mora dosta učiti i napredovati. Posebno se mora fokusirati na završnicu s lijevom nogom", poručio je Luizao.

Vinicius Junior je ove sezone zaista odličan u dresu Reala. Postigao je 16 golova i upisao je 17 asistencija te je jedan od najkorsnijih fudbalera u Evropi.

S druge strane Luizao je većinu fudbalske karijere proveo u Brazilu. Igrao je za brojne klubove, a najbolji period je imao u Corinthiansu gdje je nastupao od 1999. do 2002. godine i gdje je zabio 76 golova u 109 nastupa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Njegova evropska avantura kratko je trajala. Ukupno je tri godine proveo na Starom kontinentu, a nastupao je za Deportivo La Corunu i Herthu.

Treba istaći da je Luizao bio član reprezentacije Brazila koja je 2002. godine osvojila naslov prvaka svijeta. Za Karioke je odigrao 12 utakmica i zabio je četiri gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.