Jedni ga tjeraju, drugi ne žele nazad: "Otišao je na stražnja vrata i sada se kaje"

Ramos u problemima

Jedni ga tjeraju, drugi ne žele nazad: "Otišao je na stražnja vrata i sada se kaje"

Eldar Ganibegović

Sergio Ramos ljetos je kao slobodan igrač pojačao PSG nakon što je napustio Real Madrid. 

Španski defanzivac i predsjednik Reala Florentino Perez pregovarali su nekoliko mjeseci o produženju ugovora, ali na kraju dvije strane nisu uspjele postići dogovor.

Tako se došlo do opcije da Ramos nakon 16 godina napusti Santiago Bernebeu, a Guti, bivši fudbaler Real Madrida itekako je iskritikovao potez kontroverznog fudbalera.

"Sergio Ramos zna da je pogriješio što je previše odugovlačio pregovore s Florentinom Perezom. Mislio je da će Perez učiniti sve što želi, ali nije shvatao da je za Florentina Pereza Real Madrid iznad svih", rekao je Guti za El Chiringuito i dodao:

"Od određene dobi ugovori su na jednu sezonu, kako za Ramosa, tako i za sve. Sergio to nije razumio i sada se kaje. Bio je legenda Real Madrida i mogao je završiti karijeru u klubu, ali to nije iskoristio. Izašao je na stražnja vrata i to je loše za njega".

Ramos u PSG-u ima sezonu za zaborav. Zbog brojnih povreda odigrao je samo sedam utakmica i uspio postići jedan pogodak i prema izvještajima iz Francuske PSG nema namjeru da ga zadrži.

Le Parisien tvrdi da su Ramosu već pokazana izlazna vrata kao jasan znak da je njegovo dovođenje bilo veliki promašaj.

Iskusni štoper je prošle sedmice izjavio da ima još jednu godinu ugovora te da namjerava ostati na Parku prinčeva, u klubu iz francuske prijestolnice ga ne žele zadržati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kao glavni razlog spominje se nedostatak kontinuiteta. Bez obzira što je igrao na tri posljednja meča njegova fizička sprema jako brine sve u PSG-u.

Veliki hendikep za PSG predstavlja visoka plata (27 miliona bruto) koju ima Ramos i rijetki su klubovi koji mogu platiti tu sumu pogotovo ukoliko se obzir uzmu česte povrede.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Dobar je Ramos, ali Militao je bolji. U Madridu je tako, bolji igrač ostaje, lošiji ide. Oduvijek je bilo tako i samo idiotima takve stvari nisu jasne.
0 5
Nele.
Cim krenu povrede tu je kraj. Bejl, Hazard sad on...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi