Završava epizodu u Bešiktašu

Slavni klub želi dovesti Pjanića na ljeto

Samir Mlaćo
Miralem Pjanić će prema svemu sudeći napustiti redove Bešiktaša i vratiti se u Barcelonu na kraju sezone.

Neće se bh. reprezentativac dugo zadržati ni u Barceloni s obzirom da se navodno nalazi na listi otpisanih za novu sezonu.

Pjanić je ove sezone stigao na posudbu s Camp Noua u Istanbul, ali nije pokazao previše, te Bešiktaš nema namjeru da ga potpiše nakon što se posudba okonča.

Sada su se pojavile informacije da Pjanića u svoje redove želi dovesti slavni AC Milan.

Navodno u Milanu razmatraju da pošalju ponudi Barceloni i vjeruju da bi Pjanić bio veliko pojačanje za novu sezonu.

Franck Kessie će prema svemu sudeći preći u Barcelonu, pa je Stefano Pioli u potrazi za pojačanjima u veznom redu.

Pjanića dobro poznaju u Italiji s obzirom da je sa uspjehom nosio dres Juventusa i Rome.

U igri i Inter

Italijanski Tuttosport donosi informaciju kako bi novi klub za 32-godišnjeg fudbalera mogao biti aktuelni italijanski prvak Inter. Navodno, Pjanić i Memphis Depay bi skupa mogli napustiti Barcelonu i potpisati za Nerazzurre u ljetnom prijelaznom roku.

Izvršni direktor Intera Beppe Marotta ima jako dobru saradnju s Pjanićem. Ranije su sarađivali u Juventusu, a agent Fali Ramadani je također jako blizak s njim i pregovori su navodno već počeli.

Depay je s druge strane navodno jedna od glavnih meta Intera. Žele ga u svojim redovima i moguća je zamjena za Lautara Martineza o čijem odlasku se uveliko govori.

Bilo bi svakako veoma zanimljivo vidjeti Pjanića u dresu Intera, posebno zbog činjenice da je četiri godine nosio dres velikog rivala Juventusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Potpis za Inter sigurno bi naljutio navijače Stare dame, ali u prošlosti su se ovakvi potpisi dešavali i sigurno je da i Pjanić ne bi imao ništa protiv da potpiše ugovor s Nerazzurrima gdje ga čeka Edin Džeko.

Miralem Pjanić je ove sezone u dresu Bešiktaša nastupio 24 puta i upisao je četiri asistencije. Međutim, česte povrede i previsoka plata presudile su u odluci istanbulskog kluba da ga ne potpiše na kraju ove sezone i on odlazi iz kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.