Objava koja je uzdrmala Italiju: "Više nećemo spomenuti sudije do kraja ove sezone"

Mnogima se takva odluka ne sviđa

Objava koja je uzdrmala Italiju: "Više nećemo spomenuti sudije do kraja ove sezone"

Endin Čaušević

Prethodnih nekoliko dana italijanski mediji ponajviše pišu o sudijskim greškama koje se dešavaju na utakmicama u najjačem rangu fudbala na Apeninima.

Sve je počelo za vikend kada su igrali Napoli i Roma i u jednoj situaciji koja se desila u finišu utakmice sudija nije svirao čist penal za rimski klub iako je imao i pomoć iz VAR sobe.

Nakon utakmice Mourinho je indirektno na svoj ironičan način kritikovao sudije, te bi ga to moglo koštati. Iako ih nije direktno prozvao iz FS Italije su pokrenuli istragu protiv trenera Rome kojem prijeti suspenzija.

Još jedna sramotna situacija desila se i sinoć u okršaju Intera i Milana koji su igrali revanš utakmicu polufinala Kupa Italije. Kod rezultata 2:0 za Inter ekipi Milana je poništen čist gol zbog odluke glavnog sudije.

Iako je svima bilo jasno da je gol Milana čist na kraju je sudija donio nevjerovatnu odluku i poništio ga zbog nepostojećeg ofsajda.

Sve to izazvalo je revolt javnosti u Italiji koja se sve češće žali na suđenje, dok FS Italije to rješava tako što kažnjava svakog ko se javno buni protiv sudija.

Oglasi

Zbog toga se večeras ugledna La Gazzetta dello Sport našla u centru pažnje jer je uredništvo objavilo da će do kraja sezone više neće spominjati sudije u svojim tekstovima.

"Svi se žale na suđenje i veliki i mali timovi. I oni koji se bore za prvaka i oni koji se bore za opstanak. Čak i oni koji su u sredini tabele. Ljepota u svemo tome je što su oni koji se žale i negoduju skoro uvijek u pravu. Zbog mnogih stvari odlučili smo da više nećemo pisati o sudijama do kraja sezone", piše Gazzetta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijani su ljuti što FS Italije na svaku kritiku protiv sudija reaguje kaznom i suspenzijom, te su poručili da se to više ne smije dešavati i da nikome ne treba biti zabranjeno da kritikuju suđenje ukoliko se pojave neke katastrofalne greške glavnih arbitara.

Međutim, i dalje mnogima nije jasna poenta ugledne Gazzette jer smatraju da šutnja i ignorisanje nisu rješenje ovog problema. Reakcija javnosti nije bila baš kako su očekivali jer su mnogi u komentarima poručili da Gazzetta žestoko griješi takvom odlukom i staje na stranu FS Italije.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
Sinoc gol Milana opravdano ponisten, 2 metra u ofsajdu lik i stoji tacno ispred Handanovica. Vjv ne bi odbranio Handa ni da ga nije bilo ispred njega, al, jbga, bio je. Po meni, sve cisto!
5 4
Maestro
Ova stranica je stručna oko fudbala kao ja oko bejzbola pa kako čist gol čovjek očito direktno utiče na igru ispred golmana i potpuno opravdano poništen
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi