Foto - EPA

Michael Zorc pred veliki derbi

'Nejednaka' trka protiv Bayerna: "Jedino da naprave neki ozbiljan propust"

Midhat Šljivak

Sportski direktor Borussije iz Dortmunda Michael Zorc smatra da je bilo kakva trka s Bayernom u finansijskom smislu nerealna za sve druge ekipe.

Bayern već godinama dominira u Njemačkoj. Niko im nije ni blizu po kvalitetu tima, a nova titula mogla bi biti osigurana upravo protiv Borussije u subotu.

Zorc je pred ovaj meč govorio o dominaciji Bayerna i istakao je kako je u pitanju nejednaka trka jer je tim iz Minhena po zaradi daleko ispred.

"Zaradili smo 285 miliona eura manje od Bayerna u protekloj godini. Ta razlika znači da Bayern može priuštiti 10 igrača kao što je Gnabry ako uzmemo u obzir platu koju ima", rekao je Zorc i dodao je:

"Ako Bayern ne napravi neki ozbiljan propust, nemoguće ih je stići. Mi se nadamo da ćemo u subotu prikazati bolju igru nego što smo u prethodnim godinama. Vrijeme je da pokažemo dobar meč u Minhenu i da nam ovaj meč nešto donese"

Bayern i Borussia bore se za novo čudo od djeteta

Čini se da će nam ljeto donijeti još jedan okršaj u borbi za igrača kada su u pitanju njemački rivali, a na cijeni je turski i veznjak Fenerbahcea, Arda Guler.

Kako javljaju turski mediji, dvije momčadi zainteresirane su za 17-godišnjaka. Njegov klub vrijednost mu procjenjuje na 30 miliona eura, a debitovao je u tekućoj sezoni za prvu ekipu istanbulskog velikana.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U devet utakmica Super lige Arda Guler ima dva gola i dvije asistencije. Mladi turski fudbaler može igrati i na desnoj strani u napadu.

Unatoč visokoj cijeni, navijači dva njemačka kluba bili su oduševljeni talentom koji je pokazao Fenerbahčeov igrač i vjeruju da bi se njegov transfer s vremenom mogao pokazati kao pravi posao.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.