Pojavio se video Haalandovog prvog dolaska na Etihad, jedan detalj je oduševio Engleze

Već tada je bio oduševljen

Pojavio se video Haalandovog prvog dolaska na Etihad, jedan detalj je oduševio Engleze

Endin Čaušević

Engleski mediji objavili su jutros da je Erling Haaland već odlučio da će karijeru nastaviti u Manchester Cityju.

Haaland je još pod ugovorom s Borussijom Dortmund, ali će na ljeto biti aktivna otkupna klauzula od 80 miliona eura i već sada je svima jasno da će Norvežanin napustiti njemački klub.

On se povezuje s mnogim evropskim velikanima, ali kako je jutros objavio Sky Sports čini se da je već donio odluku da od naredne sezone igra u dresu Manchester Cityja.

Haaland će tako postati jedan od najplaćenijih igrača na svijetu i sedmično će zarađivati čak 500.000 funti što je zaista nevjerovatno. Norveški napadač bio je u pregovorima s Barcelonom i Real Madridom, no na kraju se odlučio za Englesku.

Također, pojavio se i zanimljiv video koji je nastao prošle godine kada je Haaland po prvi put u karijeri došao na Etihad.

Tada je Dortmund igrao meč Lige prvaka protiv Cityja, a Haalandu je to bio prvi put da izađe na teren Etihada. Kamere su pratile svaki njegov pokret i vidjelo se da je oduševljen ovim stadionom.

Jedan od detalja koji je posebno oduševio navijače Manchester Cityja jeste to da je Haaland vidio na izlazu iz tunela grb engleskog kluba i nije htio iz poštovanja da hoda preko njega već ga je zaobišao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Prelijepo, zar ne?", govorio je Haaland jednom od svojih saigrača dok su izlazili na teren Etihada koji će očito biti njegov dom u narednim sezonama.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Nista posebno sto nije vidio u Kolenu i Mainzu
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi