Trener Tuzlaka Amir Spahić najavio duel na Tušnju

Hoće li Sloboda napokon slaviti? "Mi kad kažemo Leotar, odmah pomislimo..."

Edmir Škorić

Sloboda će u subotu u terminu od 15 sati ugostiti Leotar u jednom od derbija donjeg dijela tabele.

Tuzlaci odavno čekaju na pobjedu, pa je prava prilika da sutra na Tušnju prekinu jednu lošu seriju, pošto im u goste dolazi Leotar, koji je smješten dva mjesta niže na tabeli i ima dva boda manje.

Sve u svemu, ova utakmica uveliko može da odredi sudbinu jednog ili drugog kluba kada je u pitanju borba za opstanak, ali u Tuzli su uvjereni da će oni na kraju slaviti.

Trener Amir Spahić najprije je na press konferenciji pohvalio Posušje za gostoprimstvo, osvrnuo se na taj meč, a onda se okrenuo Trebinjcima.

"Mi kad kažemo Leotar, odmah mislimo da je to jedna slabija ekipa, ali kao što znate imaju sedam-osam vrhunskih igrača poput Arežine, Aćimovića, Govedrice, Todorovića, koji su osvajali titule i znaju da se nose s pritiskom. Posjeduju kvalitet, igraju jako dobro u drugom dijelu sezone. Nadam se da su igrači svjesni važnosti utakmice i nadam se napokon našoj pobjedi poslije 20 utakmica", rekao je Spahić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naglasio je Spahić i da ima problema u ekipi zbog suspenzija i povreda, ali ističe da se to polako "čisti" i da se ekipa kompletira u važnom, završnom dijelu sezone.

Novinarima se obratio i mladi prvotimac Tarik Kapetanović, koji je istakao da je svjestan važnosti ove utakmice i takođe se nada pobjedi njegove ekipe kako bi se mirnije ušlo u odlučujući dio prvenstva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.