Na koja četiri premijerligaška stadiona će se prvo mijenjati tereni?

Radovi startaju vrlo brzo

Na koja četiri premijerligaška stadiona će se prvo mijenjati tereni? · Saznajemo

Admin Čaušević

Plan NFSBiH je da u narednom periodu osam stadiona dobije terene sa hibridnom travom, plan je da se u maju u rade tereni na četiri stadiona, a nešto kasnije na još četiri.

Iz Saveza su u ponedjeljak saopštili kako su sve procedure oko izbora izvođača kompletirane te da će radovi krenuti u maju.

Kako SportSport.ba saznaje prvi stadion na kojem će se mijenjati teren je onaj pod Bijelim brijegom na kojem svoje domaće mečeve igra novi prvak Zrinjski.

Saznajemo da će radovi na mostarskom stadionu početi odmah nakon gradskog derbija između Zrinjskog i Veleža koji je na programu 11. maja.

Prema planu za promjenu terena je potrebeno oko 45 dana što znači da će Zrinjski za posljednji domaći meč protiv Leotara morati tražiti rezervni teren.

Za sada postoje dvije opcije gdje bi Plemići mogli ugostiti Trebinjce. U pitanju su stadioni u Gabeli i Posušju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U prvoj fazi promjene terena prema sadašnjim informacijama uslijedit će radovi još na stadionu Veleža, zatim na Tušnju u Tuzli, te na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Start nove sezone je planiran za 16. juli i do tada bi četiri premijerligaška stadiona trebala dobiti nove hibridne terene.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Pa svi ovi klubovi će igrati Evropu, logično da će se tu prvo teren mijenjati.
20 1
mido1921
Turanj i Bijeljina su prioriteti. Bolju livadu ima zmaj iz Šipova.
18 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi