Izgubio kontrolu

Procurili detalji iz aviona: Poznato zbog čega je Mike Tyson pretukao čovjeka

Edmir Škorić

Legendarni američki bokser Mike Tyson (55) našao se u središtu skandala jer je u avionu pretukao muškarca.

Jedan od putnika iznervirao je Tysona, koji je izgubio kontrolu, pa je nesretniku zadao nekoliko udaraca.

Tyson je bio veoma raspoložen pred let. Fotografisao se s momcima, ali su oni zatim počeli ismijavati čuvenog šampiona. Posebno se to odnosi na momka koji je sjedio iza Mikea, a sada nam dolaze novi detalji incidenta.

Prema Daily Staru, čuvenog boksera je maltretirao putnik kojeg je udario, a o čemu svjedoče i snimci. Na Tysona je navodno bačena boca puna vode. Mike je nudio momku da mu se izvini, nakon čega je uradio to što je uradio.

Takođe se napominje da je osoba koju je Mike pretukao smrdila na alkohol, te da je vjerovatno bila pod utjecajem istoga. Nakon što je avion sletio, uslijedio je razgovor s policijom, a nesretni momak nije htio podnijeti prijavu protiv Tysona.

Mike je sinonim za boks, postao je najmlađi prvak u teškoj kategoriji sa samo 20 godina. Godinama kasnije je uništavao svoje protivnike, osvojio stotine miliona dolara, no ubrzo je i bankrotirao.

Onda je 1992. godine osuđen na šest godina zatvora zbog silovanja 18-godišnje Desierre Washington, koja je bila pobjednica u izboru za Miss SAD-A.

MT ima 44 pobjede na 50 mečeva, a prije godinu dana je u 54. godini odlučio da se vrati u ring kako bi se borio protiv Roya Jonesa. Taj meč je završen neriješeno.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.