Mečevi Prve lige FBiH

Igman ubjedljivo slavio u Orašju, preokret Travnika u Doboju kod Kaknja

Endin Čaušević, foto: Dino Kurbegović

Igman je nastavio s odličnim igrama jer je danas u gostima pobijedio ubjedljivo Orašje sa 4:0 u meču 23. kola Prve lige FBiH.

Igman je nastavio veliku borbu s GOŠK-om za prvo mjesto i plasman u Premijer ligu, a ekipa iz Konjica danas je odigrala odličan meč i ubjedljivo pobijedila Orašje.

U prvih pola sata utakmice vidjeli smo nekoliko dobrih šansi na obje strane, ali gola nije bilo. Ipak, u 39. minuti se zatresla mreža domaćeg tima kada je Igman poveo sa 1:0.

U centru pažnje našao se Ćubara koji je zabio za vodstvo kluba iz Konjica. U samom finišu prvog dijela Igman dolazi do 2:0, a ovaj put mrežu Orašja zatresao je Pehilj.

U drugom poluvremenu Igman je čuvao prednost, te je u finišu utakmice rutinski sve završio. Gosti su do trećeg gola došli u 78. minuti kada je Hreljić pogodio za 3:0, ali to nije bilo sve.

Igman je šest minuta kasnije došao i do četvrtog gola. Sada je precizan bio Drljević koji je pogodio za 4:0 što je bio i konačan rezultat današnje utakmice u Orašju.

Mladost je danas na svom terenu poražena protiv Travnika sa 2:1. Mladost je skoro cijeli meč vodila i činilo se da će slaviti, ali je Travnik u sudijskoj nadoknadi došao do preokreta i pobjede.

Domaći tim poveo je u 28. minuti kada je grešku odbrane Travnika iskoristio Mahir Karić i pogodio za 1:0. Ipak, gosti su deset minuta prije kraja zabili gol za 1:1, a strijelac je bio Ćatić.

I kada su svi mislili da je to konačan rezultat utakmice Travnik je šokirao domaće. Sijamija je asistirao, a gol za 2:1 i pobjedu gostiju zabio je Ćatić kojem je ovo bio drugi gol na meču.

Odličan meč gledali smo u Bihaću gdje su Jedinstvo i Rudar remizirali sa 2:2. Rudar je vodio sa 2:1 do sudijske nadoknade kada je Jedinstvo poravnalo iz penala za konačnih 2:2.

Rudar je poveo golom Džafića, dok je pogodak za 0:2 zabio Bešić. Jedinstvo se vratilo u meč u 67. minuti kada je Jazvin pogodio za 1:2, a kako smo već spomenuli domaći su do remija došli golom iz penala u sudijskoj nadoknadi.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prva liga FBiH, 23. kolo:

Orašje - Igman 0:4
Mladost - Travnik 1:2
Jedinstvo - Rudar 2:2
Tomislav - Simm Bau 0:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.