Samo bod u Koprivnici

I Hajduk gura titulu Dinamu u ruke: Tri Bosanca zaustavila Bile

Eldar Ganibegović

Slaven Belupo i Hajduk remizirali su 0:0 u 32. kolu 1. HNL. 

Hajduk je žestoko ušao u ovu utakmicu, a prvu veliku priliku vidjeli smo u 17. minuti. Mikanović je prigrao Mlakara, a ovaj šutira pored gola. 

U 32. minuti Melnjak pogađa prečku i to nakon čak 12. kornera koji je Hajduk izveo i tako se Belupo ponovo izvukao. 

Smiraj prvog dijela igre donosi novu šansu za Hajduk. Biuk je sjajno centrirao, ali Ljubičić jako loše šutira. 

Prvi kakav takav pokušaj Bili su u drugom poluvremenu imali u 66. minuti kada je udarac Mlakara sjajno odbranio domaći golman. 

Do kraja utakmice nismo vidjeli Bog zna šta i završilo se remijem koji je udaljio Hajduk od titule.

Nakon jučerašnjeg kiksa Osijeka i poraza kod Rijeke (3:1) i današnjeg remija Hajduka, Dinamo, koji je upravo počeo svoj meč protiv Gorice, prvi je sa 66 poena i utakmicom manje, dok Osijek ima 64, a Hajduk 63.

Danas su za Slaven igrala i tri igrača s bh. pasošem, a to su Ivan Krstanović koji je dobio 60 minuta, te Zoran Kvržić i Mario Marina koji je dobio čak 14. žuti karton u sezoni. Njih dvojica odigrali su cijeli susret.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 32. kolo:

Slaven Belupo - Hajduk 0:0 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.