Dinamo srušen u grotlu Poljuda!

Hajduk slavio i zakuhao borbu za prvaka

Dinamo srušen u grotlu Poljuda!

E. Čaušević

Fudbaleri Hajduka večeras su u velikom derbiju pobijedili Dinamo sa 1:0 i ponovo zakomplikovali borbu za prvaka Hrvatske.

Hajduk i Dinamo ni večeras nisu oduševili nekom lepršavom igrom na Poljudu, te su oba tima dosta oprezno ušla u meč i bilo je jasno da bi samo jedan detalj mogao da odluči pobjednika.

U prvom poluvremenu nismo gledali utakmicu koju smo očekivali, te se igralo većinom na sredini terena.

Oba tima su imali nekoliko opasnih napada, ali na kraju nije bilo nekih ozbiljnijih prilika. Međutim, u drugom poluvremenu utakmica je bila dosta bolja i dinamičnija.

Hajduk je odlučnije ušao u meč i to se Splićanima itekako isplatilo. Cijeli Poljud je u 63. minuti utakmice "eksplodirao" kada je Hajduk uspio da povede sa 1:0.

U centru pažnje našao se iskusni Nikola Kalinić koji je zabio sjajan pogodak za vodstvo domaćeg tima nakon čega je nastala potpuna ludnica na tribinama stadiona Poljud.

Oglasi

Dinamo je nakon primljenog gola imao više loptu u svom posjedu. Gosti su pokušali na sve načine da dođu do izjednačenja i boda koji bi im itekako značio u borbi za prvaka, ali na kraju nisu uspjeli.

Hajduk je slavio protiv najvećeg rivala i s tri boda ostao u utrci za prvaka, ali prije svega klub iz Splita je u potpunosti u borbu za prvo mjesto vratio Osijek gdje se večeras sigurno slavi pobjeda Bilih.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamo je ostao prvi na tabeli sa 66 bodova, dok je Osijek drugoplasirani sa samo dva boda manje. Hajduk je treći i ima četiri boda manje od Dinama, ali nada za titulu prvaka još uvijek postoji na Poljudu.

Do kraja sezone u Hrvatskoj ostalo je još pet kola i jasno je da je i dalje sve otvoreno.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Liga bez briga
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi