Skoro potpisao za Hajduk, transfer propao jer je menadžera udarilo auto: Bio je u komi dvije godine

Nevjerovatna priča hrvatskog napadača

Skoro potpisao za Hajduk, transfer propao jer je menadžera udarilo auto: Bio je u komi dvije godine

Endin Čaušević

Hrvatski fudbaler Bojan Vručina našao se u centru pažnje fudbalske javnosti nakon nevjerovatne priče koju je otkrio o svojoj karijeri.

Vručina je ponikao u dresu NK Podravina, a fudbalskoj javnosti predstavio se odličnim igrama u dresu Slaven Belupa.

Upravo je iz Belupa prešao u Duisburg za oko 350.000 eura početkom 2008. godine. U Njemačkoj je igrao dvije sezone, te je nakon toga promijenio veliki broj klubova i iako ima već 37 godina još uvijek je aktivan.

Vručina je nedavno bio gosti Podcast Inkubatora gdje je pričao o svojoj karijeri, ali je otkrio jednu nevjerovatnu stvar kada je bio na korak od potpisao za Hajduk.

On je u ovoj emisiji objasnio zašto mu je propao tada transfer iz Belupa u Hajduk iako je skoro sve bilo dogovoreno. Voditelj ga je u čudu posmatrao kada je sve ispričao jer ni sam nije mogao da vjeruje zbog čega je Vručina na kraju ostao bez tog transfera.

Naime, Vručina je otkrio da je menadžer koji je dogovarao njegov odlazak u Hajduk pred sami potpis ugovora doživio nesreću zbog koje je dvije godine bio u komi.

"Bio sam blizu i Dinama i Hajduka. To je bilo aktuelno prije odlaska u Njemačku. Tek sam prije dvije ili tri godine i sam sve to saznao preko jednog prijatelja. On je prije nekoliko godina u Splitu bio u društvu gdje je bio taj jedan čovjek koji je inače menadžer, ali ne mogu se sjetiti sada kako se preziva", počeo je Vručina i nastavio.

"Direktno nisam s tim čovjekom pričao, ali je taj transfer trebao biti završen. No, tog menadžera je tada neko u Splitu udario s autom, ozbiljno vam pričam. Nekome sam tada dao autorizaciju da me zastupa i bio je aktuelan taj odlazak u Hajduk. I prije dvije-tri godine mi na WhatsApp on pošalje taj ugovor o zastupništvu koji sam potpisao. On je bio s tim čovjekom i on mu je pokazao taj ugovor. Taj menadžer koji mi je završavao transfer u Hajduk je dvije godine bio u komi zbog te nesreće".

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"I na kraju mi kaže da bi sigurno igrao za Hajduk da njega nije auto udarilo. Ovo je priča koju nikada nisam rekao jer sam je i sam nedavno saznao. Imam na WhatsAppu poruke. Što se Dinama tiče to se zna, bilo je ili Mandžukić ili ja, ali zna se kako je to na kraju završilo".

Vručina je nakon Duisburga igrao za Hapoel Tel Aviv, Panserraikos, Slaven Belubpo, Kaposvar, Shkendiju, AO Trikalu, Rudar Velenje, Shababa Al-Ordon, Wildon, Borac Imbriovec i Zadrugar Hrastovsko iz kojeg je u januaru otišao u austrijskog niželigaša St. Margarthen an der Raab.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi