Premijer liga

Juniori Zrinjskog se učvrstili na čelu tabele, težak poraz Slobode na Grbavici

Adnan Beganović

Premijer liga za juniore ulazi u završnicu. Zrinjski je vodeći, a čini se da ga do kraja samo Sarajevo može ugroziti.

U okviru 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za juniore odigrano je pet mečeva, a do veoma važne pobjede u borbi za titlu stigli su mladi fudbaleri Zrinjskog.

Domaći poraz od Sarajeva nije uzdrmao mlade fudbalere Zrinjskog, koji su na svom terenu sa ubjedljivih 4:1 savladali Željezničar Sport Team. Franko Sabljić je u 5. minuti dove Zrinjski do prednost, da bi Dragan Trivunović u 19. stvari vratio na početak.

Ipak, samo osam minuta kasnije Plemići ponovo stižu do prednosti. Ovaj put je pogodio Marko Ćubela. U 63. minuti Hamza Hadžiavdić je pogodio za 3:1, a pet minuta kasnije Sabljić svojim drugim pogotkom završava priču.

Drugoplasirana Sloboda gostovala je na Grbavici i nije se dobro provela. Željezničar je slavio sa ubjedljivih 3:0, a svi golovi postignuti su u drugom poluvremenu. Pogađali su Anel Pirić, Neriman Kočević i Hamza Jaganjac.

Juniori Mladosti su sa sigurnih 2:0 savladali Rudar Prijedor, Zvijezda 09 je slavila u Bijeljini protiv Radnika (2:1), dok je Radnik iz Hadžića u Širokom Brijegu bio bolji od domaćina (3:2).

Sutra igraju Krupa i Borac, te Sarajevo i Tuzla City.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Zrinjski je trenutno vodeći sa 42 osvojena boda, Sloboda je drugoplasirana sa 36, dok je Sarajevo trećeplasirano sa bodom ali i utakmicom manje.

Na samom dnu se nalazi Rudar iz Prijedora sa samo 13 osvojenih bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.