Juniori Sarajeva u Mostaru nadigrali vodeći Zrinjski i uključili se u borbu za titulu

U ovoj godini samo redaju pobjede

Juniori Sarajeva u Mostaru nadigrali vodeći Zrinjski i uključili se u borbu za titulu

A. Beganović

Juniori Sarajeva u Mostaru bolji od Zrinjskog. Borva za titulu biće neizvjesna do samog kraja.

U zaostalom susretu 17. kola Premijer lige za juniore Sarajevo je u Mostaru savladalo vodeći Zrinjski (4:2) te se tako uključilo u borbu za prvaka Bosne i Hercegovine.

Mladi fudbaleri Sarajeva nastavili su sa odličnim igrama u 2022. godini. Sedam utakmica u prvenstvu i isto toliko pobjeda primakli su mlade fudbalere Sarajeva samom vrhu premijerligaške tabele.

Nakon što su prije sedam dana na Grbavici nadigrali Željezničar, izabranici Dženana Uščuplića su danas u Mostaru bili bolji od Zrinjskog, kojeg su tako zaustavili u namjeri da jednom rukom dotakne pehar namijenjen prvaku naše zemlje.

Nije dobro počeo susret za mlade fudbalere Sarajeva. Igrala se 3. minuta kada je ponajbolji igrač lige Antonio Prskalo doveo Plemiće do prednosti. Bio je to njegov 24. pogodak u prvenstvu, a podatak da prvi pratilac na listi strijelaca Neriman Kočević iz Željezničara na svom kontu ima 14 pogodaka dovoljno govori o superiornosti mladog fudbalera Zrinjskog.

No, nisu mladi fudbaleri Sarajeva gubili glavu, a bolju igru krunisali su pogotkom u 20. minuti. Strijelac je bio Nermin Bijelonja. Deset minuta kasnije potpuni preokret, a mrežu Zrinjskog pogodio je Tarik Ramić.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Na odmor se otišlo sa vodstvom Sarajeva, no već u prvom napadu drugog dijela Marko Ćubela stvari vraća na početak. Ipak, pet minuta kasnije Salih Viteškić pogađa za novo vodstvo Sarajeva, a u 60. Bijelonja svojim drugim pogotkom riješava pitanje pobjednika.

Sarajevo se nakon nove pobjede učvrstilo na trećem mjestu tabele sa 35 osvojenih bodova, dok su Plemići i pored poraza i dalje vodeći sa četiri boda više. Sloboda je drugoplasirana sa 36 bodova, a Željezničar i Borac imaju po 32 boda s tim da ekipa iz Banja Luke ima utakmicu manje. Krupa se nalazi na 6. mjestu sa 32 osvojena boda, dok je Rudar Prijedor posljednjeplasirani sa samo 13 osvojenih bodova.

Promo

Top Komentari

Shaba
Bravo momci samo jako do kraja
8 0
user1644068495
Bravo momci !
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi