Foto: Screenshot

Bivši svjetski prvak

Klitschko poslao zabrinjavajuću poruku: "Ukrajina je za Rusiju samo početak"

Eldar Ganibegović

Na današnji dan prije dva mjeseca započela je ruska agresija na Ukrajinu. 

Bivši svjetki prvak u boksu Wladimir Klitschko naglasio je da je Ukrajina za Ruse samo početak, a imao je i želju za Vaskrs:

"Mir u Europi, ovo je najveća i najjednostavnija želja koju sam mogao imati. Ako ne uspijemo zaustaviti rusku vojsku i rat u Ukrajini, oni će vam pokucati na vrata. Kao što je ruska propaganda već objavila, Ukrajina je tu samo početak".

"Ne možemo izgubiti ovaj rat ili ćemo izgubiti naš suverenitet i našu slobodu. Izgubili bismo sve, kao i Europa. Moramo se braniti. Pobijedit ćemo", napisao je Vladimir Kličko na Twitteru.

"Rusija ima za cilj preuzeti potpunu kontrolu nad Donbasom i južnom Ukrajinom u drugoj fazi svoje vojne operacije u Ukrajini za izgradnju kopnenog koridora do Krima", rekao je u petak zamjenik generala ruskog Središnjeg vojnog okruga Rustam Minnekaiev.

Također je rekao da Rusija razmatra koridor prema Pridnjestrovlju, gdje, prema njegovim riječima, postoje "slučajevi ugnjetavanja ruskog govornog stanovništva".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.