Tračak nade za Ukrajinu: Roman Abramovich doputovao u Kijev!

Želi pomirenje

Tračak nade za Ukrajinu: Roman Abramovich doputovao u Kijev!

E. Ganibegović

Vlasnik Chelseaja Roman Abramovich je bio uključen u mirovne pregovore između Rusije i Ukrajine, koji nisu imali željeni učinak.

Posljednja runda razgovora održana je 29. marta u Istanbulu, gdje je bio i Roman Abramovich, ali je ruski predsjednik Vladimir Putin najavio da su razgovori prekinuti i da će se napadi nastaviti.

"Razgovori su stali jer nećemo odustati od svog teritorija i našeg naroda", rekao je tada Volodymyr Zelenskyy, predsjednik Ukrajine.

Čini se da Roman Abramovich nije bio obeshrabren stavom Vladimira Putina i odlučio je otići u Kijev, pišu Amerikanci s Bloomberga.

U glavnom gradu Ukrajine, ruski oligarh se sastao s nekoliko osoba uključenih u prethodne runde pregovora, iz ukrajinskog tabora, kako bi utvrdio načine na koje se mogu nastaviti mirovni pregovori.

Roman Abramovich, poznat je kao blizak Vladimiru Putinu, što je dovelo do sankcija koje je Britanija uvela, uključujući i one vezane za Chelsea, uključen je u mirovne pregovore od početka rata.

Krajem marta Volodymyr Zelenskyy je čak zamolio američkog predsjednika Joea Bidena da Romana Abramovicha ne stavlja na popis ruskih oligarha pod sankcijama SAD.

Razlog tog postupka predsjednika Ukrajine je uloga Romana Abramovicha kao posrednika u mirovnim pregovorima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi