Trijumf Milana

Muk na Olimpicu u 93. minuti: Neočekivani junak Milanu donio velika tri boda

Midhat Šljivak

Milan je na Olimpicu u susretu 34. kola italijanske Serije A savladao Lazio s 2:1, a junak je bio Sandro Tonali koji je zabio gol za pobjedu u trećoj minuti nadoknade.

Rossoneri su u ovom susretu bili bolji rival, a na kraju je susret riješen u trećoj minuti nadoknade.

Lazio odlično otvara meč. Ciro Immobile je u četvrtoj minuti iskoristio odlično dodavanje Milinković-Savića i postiže pogodak za 1:0.

Imao je Lazio još nekoliko opasnih napada, no u ostatku utakmice Milan je taj koji je dominirao. Pokušavali su gosti na sve načine da dođu do gola, ali na odmor se odlazi vodstvom Nebeskoplavih od 1:0.

Ipak, nakon samo pet minuta igre u nastavku Rossoneri dolaze do izjednačenja. Sjajan posao napravio je Rafael Leao, pratio je dobro Olivier Giroud i pogodio je za 1:1.

Do kraja meča apsolutna dominacija gostiju iz Milana. Šanse su se redale jedna za drugom, pogođen je i okvir gola, Strakosha je bio odličan na golu, a u 93. minuti gosti stižu do pobjede.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zlatan Ibrahimović je spustio loptu za Tonalija, a veznjak Milana postiže gol za pobjedu od 2:1.

Milan s ova tri boda nastavlja mrtvu trku za Scudetto s gradskim rivalom Interom. Imaju dva boda više, a Inter ima utakmicu manje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.