Rafael Leao večeras u Rimu ima poseban motiv

Treba mu još jedan gol

Rafael Leao večeras u Rimu ima poseban motiv

Edmir Škorić

Napadač Milana Rafael Leao mogao bi postati prvi portugalski igrač koji je postigao dvoznamenkasti broj golova u Seriji A prije 23 godine.

Bivša zvijezda Lillea ove je sezone zabila devet golova u 29 nastupa u svim takmičenjima, a očekuje se da će večeras startati protiv Lazija na Olimpicu.

Leao je 2022. postigao pet golova, posljednji protiv Genove prošle sedmice. Pronađe li put do mreže Lazija večeras, postat će najmlađi portugalski igrač koji je postigao najmanje deset golova u jednoj sezoni u Seriji A.

Leao će 10. juna napuniti 23 godine, a njegovi sunarodnjaci Cristiano Ronaldo, Rui Costa, Rui Barros (bivši veznjak Juventusa ) i Beto ( Udinese ) postigli su 10 golova u starijoj dobi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ronaldo je već bio u svojim 30-ima kada se pridružio Juventusu 2018. Zabio je 101 u 134 utakmice u Torinu. Rui Costa, sadašnji predsjednik Benfice, postigao je 10 golova u Seriji A samo jednom u svojoj karijeri, u sezoni 1998-99 s Fiorentinom, kada je imao 27 godina.

Leao će tako imati dodatni motiv večeras na Olimpicu, ali zar mu treba dodatni motiv osim činjenice da njegov tim i dalje ima šansu da osvoji Scudetto? Inter je dobio Romu jučer s 3:1, sada se čeka šta će uraditi gradski rival Milan. Eventualni poraz bi vjerovatno odlučio novog (ili starog) prvaka.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi