Garcia riješio meč

Na Nou Campu ne pobijedi samo ko ne pokuša: Rayo nosi tri boda kući

Eldar Ganibegović

Barcelona i Rayo Vallecano odigrali su večeras zaostalu utakmicu 21. kola španske Primere. 

Domaća ekipa ponovo je razočarala svoje navijače i upisala treći vezani poraz na Nou Campu, bilo je 0:1.

Prvo uzbuđenje vidjeli smo u sedmoj minuti, a to je bio, kasnije će se ispostaviti, pobjedonosti gol Raya koji je postigao Garcia. Pogledajte ga klikom OVDJE.

Dvadesetak minuta kasnije Barcelona je mogla do izjednačenja. Alba je sjajno primio jednu loptu, šutirao, ali pogodio samo stativu.

Nekoliko minuta nakon toga, mladi Gavi pada u kaznenom prostoru gostiju, ali nije uspio da izbori penal.

U 43. minuti Gavi pogađa prečku, a gol Torresa poništen je zbog ofsajda.

Otprilike 20 minuta prije kraja utakmice, barem regularnih 90 minuta, domaći su opet tražili penal jer je Maras igrao rukom, no nisu ga dobili.

Crveni karton je u 86. minuti dobio je trener gostiju Andoni Iraola i Barcelona je preostalih 15 minuta napadala tim koji nije imao šefa stručnog štaba pored aut linije. Da, 15, jer je bilo čak 11 sudijske nadoknade.

Gavi je u 89. minuti tražio novi penal, ali ponovo ga nije dobio. Nadoknada je donijela odbrane Dimitrievskog nakon šuteva Albe i Gavija i to je bilo sve. 

Nakon Eintrachta i Cadiza, treći poraz Barcelone na Nou Campu, no ostat će druga sa 63 poena koliko ima i Sevilla, dok je Rayo na 11. poziciji s 40. 

Podsjetimo, Rayo je identičnim rezultatom savladao Barcelonu i u 11. kolu kada je pogodio Falcao.

U narednom kolu Rayo će dočekati Real Sociedad, dok će Blaugrana imati novi domaći meč i to protiv Mallorce.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 21. kolo:

Barcelona - Rayo Vallecano 0:1 (Garcia 7')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.