Već traži stan u Barceloni: Jedan od najtalentovanijih defanzivaca svijeta dolazi na Nou Camp?

Vijest plasirali španski mediji

Već traži stan u Barceloni: Jedan od najtalentovanijih defanzivaca svijeta dolazi na Nou Camp?

E. Ganibegović

Španski mediji ne prestaju s pisanjem kada je u pitanju ljetni prijelazni rok i ekipa Barcelone.

Lisandro Martinez mogao bi postati novi igrač Barcelone, piše "Mundo Deportivo". Kako navode španski novinari, defanzivac Ajaxa čak je počeo tražiti stan u Kataloniji.

Barcelona je nedavno doživjela veliku transformaciju. U zimskom prijelaznom roku katalonski klub uspio je ostvariti i nekoliko vrijednih transfera. Igrači kao što su Pierre-Emerick Aubameyang i Ferran Torres pronašli su put do Camp Noua i odmah su počeli igrati najbolje što mogu.

No, tu nije kraj jačanju pojačanjima. Posljednjih utakmica Kataloncima nije išlo najbolje, a posebno loša bila je igra obrane. Iz tog razloga klupske vlasti intenzivno traže nove igrače za obranu, a čini se da je izbor pao na Lisandra Martineza. 

Španci prenose da je on već dugo vremena na radaru Barcelone. Argentinac je po njihovom mišljenju idealan igrač za stil igre Xavija Hernendeza, a njegovo dovođenje ne bi bilo veliko opterećenje za budžet za plate. 

Najveći problem s dovođenjem Lisandra Martineza možda je njegov sadašnji klub. Argentinac ima ugovor s Ajaxom koji istječe tek u junu 2025. godine. Iznos koji bi se morao platiti za 24-godišnjaka stoga bi se mogao pokazati previsokim za Barcelonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, postoji šansa da bi Holanđani pristali prihvatiti jednu od mladih zvijezda iz La Massije u razmjeni.

Lisandro je već nekoliko sezona jedan od ključnih igrača Ajaxa. Ove sezone odigrao je 37 utakmica, u kojima je zabio jedan gol i upisao četiri asistencije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Goran86
Sta je ovo naslon isti satima a vec vise od sat ima kako je Barsa ispusila i od Raya Valjakanosa na domacem pasnjaku Campu
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi