Igra odlično u Interu

Edin Džeko za vikend bivšem klubu donio solidnu cifru

Admin Čaušević

Edin Džeko igra odlično ove sezone u Interu. Asistencija ga dijeli od "double-double" učinka pošto je trenutno na 17 golova i devet ključnih dodavanja za pogodak.

Džeko je posljednji nastup imao minulog vikenda. Iako nije uspio postići gol, Inter je pobijedio Romu s 3:1 što je najbitnije za Nerazzurre.

S tobom pobjedom milanski klub i dalje drži sve u svojim rukama kada je u pitanju odbrana Scudetta. Ujedno je i ostvaren primarni cilj, a to je plasman u Ligu prvaka.

Plasmanom u Ligu prvaka Džeko je i donio odličan novac jednom od bivših kluba, tačnije Romi za koju je igrao od 2015. do 2021. godine.

Naime, kapiten bh. reprezetnacije je prošlog ljeta stigao besplatno iz Rome u Inter, ali uz ispunjenje određenih uslova Nerazzurri su dužni isplatiti bonuse rimskom klubu.

Jedan od bonusa se odnosio i na Ligu prvaka. Kako su Nerazzurri izborili elitno klupskom takmičenje Romu slijeduje bonus od 1.5 miliona.

Ukoliko bi Inter na kraju sezone osvojio i Scudetto ti bonus bi još više narasli pa će se u taboru Vučice nadati da će se "crno-plavi" dio Milana biti taj koji će se radovati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gledajući uloženo i dobijeno transfer Džeke u Inter se sigurno može smatrati jednim od najboljih u sezoni 2021/22 pošto se u igri i u rezultatima nije uopšte osjetio odlazak Romelua Lukakua.

Inače, Džeko je ove sezone s Interom osvojio italijanski Superkup, a osim za Scudetto imat će priliku da se bori i za Kup Italije pošto Nerazzurri igraju finale protiv Juventusa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.