Mourinhova izjava nakon meča s Interom je tema dana u Italiji: "Nisam to prije smio reći, sada mogu"

Portugalac želi Interu titulu

Mourinhova izjava nakon meča s Interom je tema dana u Italiji: "Nisam to prije smio reći, sada mogu"

E. Škorić

Jose Mourinho je nahvalio Inter i zaželio im osvajanje Scudetta nakon što je njegova Roma na Giuseppe Meazzi sinoć poražena s 3:1.

Mourinhov tim praktično ostaje bez Lige prvaka, Juventus djeluje sada neuhvatljivo na četvrtom mjestu, ali za utjehu Specijalni želi da njegov nekadašnji klub Inter bude prvak.

“Inter je Inter, oni su najbolja momčad u Seriji A s igračima odličnim u svakom pogledu, ali uz dužno poštovanje, u njihovom timu ima mnogo 'životinja' – na dobar način!", kazao je Mourinho, dodavši:

"Morali smo da budemo danas savršeni da bismo ih zaustavili, a nismo bili savršeni. Kod 0:0 smo imali veliku priliku preko Mancinija, a 10 sekundi kasnije oni su nam dali gol. Drugi pogodak je stigao nakon što smo izgubili loptu. Nedostajalo je koncentracije i samopouzdanja 10-15 minuta prije odlaska na poluvrijeme. Više volim izgubiti nakon tri mjeseca od ekipe koja je jača od nas, tako da nemam šta reći igračima", poručio je Jose.

Ovaj put nije imao pritužbi na suđenje.

"Sudija je imao tešku utakmicu jer se Inter bori za Scudetto. Roma je ovdje dolazila u potrazi za pobjedom, pa mu je bilo teško, ali sretam sam jer je jedan neiskusan sudija odradio dobar posao, a i mi smo mu pomogli. Da smo prošle sedmice imali Sozzu umjesto sudije Di Bella, pobijedili bismo Napoli".

Oglasi

“Stvarno vjerujem da je naš pristup danas bio vrlo pozitivan, a jedini razlog zašto nismo postigli više je zahvaljujući Interu. Pokušali smo stvoriti situacije, ali oni su dobri u tome, De Vrij nije imao problema igrati jedan na jedan s Tammyjem Abrahamom, nisam nimalo razočaran učinkom svoje momčadi", dodaje.

“Da smo se danas suočili s timom sa sredine tabele, sigurno bismo pobijedili. Inter je imao dvije godine Antonija Contea, sada jednog Simonea Inzaghija, taktički su vrlo pametni i dobro potkovani. Ako im stvorite problem, oni će pronaći način da ga zaobiđu", kaže Portugalac.

Za kraj, kazao je da voli Inter, da Inter voli njega i želi ovom timu da pobjeđuje u svakoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Očito da više nemamo utakmice protiv Milana, Intera ili Napolija, pa mogu da kažem da bih volio da ovaj Inter osvoji Scudetto. Nisam to mogao prije reći jer sam ipak plaćen da pobjeđujem s Romom, ali sada mogu", u svom je stilu završio Mourinho čija Roma sada kreće po finale Konferencijske lige.

Što se tiče borbe za Scudetto, ona je i dalje otvorena. Inter ima bod više od gradskog rivala Milana, koji večeras gostuje Laziju, a sve je u rukama Nerazzurra jer ipak imaju odigrati zaostali meč s Bolognom za nekoliko dana.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Marco_Materazzi
Grande Mourinho! Zelim ti sve najbolje kako u daljoj trenerskoj karijeri tako isto i u zivotu! Kakava ljudina!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi