Tuzlaci upisali novu pobjedu

Sloboda bez većih problema slavila protiv Bosne

Emir Dindić, foto: Emir Dindić

U posljednjem 26. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Sloboda je na svom terenu dočekala ekipu Bosne Royal. N kraju su Tuzlaci slavili ubjedljivu pobjedu 89:69.

Nakon prvih 10 minuta bilo je 26:24. U drugom periodu odlična igra Slobode posebno u odbrani pa ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 19:8. Na veliki odmor odzi se pri rezultatu 45:32. 

Treći period ponovo sjajna igra izabranika Nedima Džemića koji ovaj period dobivaju rezultatom 28:18. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 73:50 u korist domaćeg sastava. 

U posljednjem periodu trener domaćeg sastava Nedim Džemić daje priliku svim košarkašima, te na kraju to se nije puno osjetilo na rezultatu. Sloboda je upisala sigurnu pobjedu rezultatom 89:69. 

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Haris Delalić sa 20 poena, dok je Ibrahim Durmo dodao 15. Najefikasniji kod gostiju iz Sarajeva bili su Jon Davis sa 26 i Enis Memić sa 19.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.