Radnik savladao Bosnu Royal i doveo je u tešku situaciju

Premijer liga BiH

Radnik savladao Bosnu Royal i doveo je u tešku situaciju

Emir Dindić

U 24. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Radnik je na svom terenu dočekao Bosnu Royal i na kraju upisao pobjedu rezultatom 71:67. 

Nakon prvih 10 minuta rezultat je glasio 15:12 u korist gostiju iz Sarajeva. Bosna igra dobro i u drugom periodu gdje ovaj dio igre dobija rezultatom 17:11. Na veliki odmor odlazi se pri prednosti od 32:23 u korist Bosne.

Treći period sjajno igraju domaći košarkaši te na kraju ovaj dio igre rješavaju u svoju korist rezultatom 22:11. Nakon 30 minuta rezultat je glasio 45:43 u korist Radnika.

Posljednji period Radnik rutinski održava prednost te na kraju slavi pobjedu rezultatom 71:67.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Dejan Kokoruš sa 15, Jovica Kecman i Nemanja Stanković koji su susret završili sa 13 postignutih poena. Bolji od ostalih u redovima Bosne bio je Jon Davis sa 30 poena, dok je odličan susret odigrao i Nedim Mustafica koji je postigao 14 poena.

Top Komentari

LudyFernandez9
Toliko su dobro šutirali da su i koš polomili
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti