Novi trener Mladosti uspješno je debitovao na klupi kluba iz Doboja kod Kaknja

Kakanjci desetkovani osvojili bod protiv lidera

Uspješan debi Hasanovića na klupi Mladosti

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Jučer su odigrane sve utakmice 24.kola 1.lige FBiH, a svakako da je najveće iznenađenje kola remi GOŠK-a i Mladosti u Gabeli. Taj remi mogao bi koštati GOŠK u utrci za prvo mjesto i plasman u Premijer ligu.

Mladost je jučer bila otpisana od svih ljubitelja nogometa, predviđala im se katastrofa u Gabeli, kada se zna da su nakon prošlog kola ostali bez šefa stručnog štaba, a da su u Gabeli nastupili bez sedam standardnih igrača (Dedić, Karić, Grahovac, Tatar, Hrustanović, Cicović i Jusić).

Novi trener Almir Hasanović na teren je izveo možda i najmlađu ekipu u historiji kluba, jer su u prvoj postavi počela tri juniora i jedan kadet, dok su u drugom poluvremenu ušli još jedan junior i kadet.

Kada je u 16. minuti Dženan Haračić doveo GOŠK u vodstvo od 1:0 očekivala se prava katastrofa gostiju, ipak mlada ekipa, koju je jučer predvodio na golu sjajni Filip Vasilj, ali i ostali nogometaši odolijevala je napadima domaćina, te čekala strpljivo svoju šansu za gol. To se desilo u 78. minuti kada mladi Safet Čago postiže gol za 1:1. Do kraja utakmice gosti su uspjeli da sačuvaju ovaj rezultat, te osvoje veliki bod u borbi za opstanak.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sigurno da ekipa Mladosti ima kvalitete da i naredne sezone igra u 1.ligi FBiH, ali ovaj bod u Gabeli će biti uzaludan, ako u narednom kolu na domaćem terenu ne savladaju veoma dobru ekipu Bratstva iz Gračanice.

Svakako treba istaći i uspješan debi trenera Almira Hasanovića, koji je konačno dobio šansu u klubu gdje je već godinama pomoćni trener.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.