Poznato ko će s klupe predvoditi Mladost na gostovanju u Gabeli
Almir Hasanović (lijevo) naslijedio Eldina Čengića (desno) na klupi tima iz Doboja kod Kaknja

Kakanjci u borbi za opstnak u 1.ligi FBiH

Poznato ko će s klupe predvoditi Mladost na gostovanju u Gabeli

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nakon 23. kola u 1.ligi FBiH ekipa Mladosti iz Doboja kod Kaknja nalazi se na 14 mjestu sa 20 bodova na svome kontu. Kakanjci su dobro otvorili drugi dio sezone, međutim u posljednja tri kola upisali su tri poraza, te se ponovo dospjeli u probleme, odnosno grčevitu borbu za opstanak do kraja sezone.

Nakon posljednjeg poraza kod kuće od Travnika 1:2, šef stručnog štaba Eldin Čengić podnio je neopozivu ostavku, te je nakon subotnjeg duela u Kaknju, ostalo upražnjeno mjesto šefa struke ovog kluba.

Treninge trenutno vodi Almir Hasanović, dojučerašnji prvi pomoćnik Eldina Čengića, koji je bio su stručnom štabu sa skoro svim trenerima posljednjih godina, koji su sjedili na klupi ovog kluba.

Hasanović je 40-godišnjak koji je svoju karijeru počeo u zeničkom Čeliku, gdje je prošao sve omladinske kategorije, te je još nastupao za Žepče u Premijer ligi, zatim za Inter Zapreščić, a sa ekipom Viteza također je izborio ulazak u Premijer ligu. U augustu 2014. godine iz Viteza je prešao u Mladost sa kojom je kao kapiten izborio ulazak u Premijer ligu BiH.

Igračku karijeru okončao je prije šest godina u Mladosti, a trenerski posao je započeo u istom klubu od najmlađih selekcija. Njemu će u radu pomagati i Enes Bistrivoda, koji posjeduje A nogometnu licencu i koji će sigurno s Hasanovićem predvoditi tim u narednom kolu, kada Mladost gostuje u Gabeli.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Vidjet ćemo hoće li se šta promijeniti u rezultatskom smislu u narednom meču, budući na snagu protivnika i činjenicu da će Mladost u goste GOŠK-u bez trojice ponajboljih igrača, Karića, Dedića i Grahovca, koji imaju po tri žuta kartona.

Ono što je sigurno da je Hasanović sigurno zaslužio priliku u Mladosti, te da ima sigurno znanja i iskustva da ostvari cilj, a to je opstanak u 1.ligi FBiH

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baco
Ma gotovo je to,druga liga ne gine...
0 1
Brazuka
Sretno. Ostat u ligi i ne prodavati
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi