Postao prvak sa Trabzonsporom

Edin Višća ispisao historiju turskog fudbala

H. Zilić

Ekipa Trabzonspora prekinula sinoć je post od 38 godina.

Remijem protiv Antalyaspora rezultatom 2:2 Trabzonspor je tri kola prije kraja osigurao titulu prvaka Turske.

Trabzonspor je više od pola prvenstva proveo na liderskoj poziciji i sasvim zasluženo stigao do dugo čekanog naslova.

Posebna noć je bila i za bh. fudbalera Edina Višću koji je tako stigao do druge titule prvaka Turske.

Pored titule sa Trabzonsporom, Višća je ušao i u historiju turskog fudbala.

Naime bivši fudbaler Željezničara i reprezentacije Bosne i Hercegovine je postao prvi fudbaler u histotirji turskog prvenstva koji je osvojio dvije titule prvaka, a da u pitanju nisu bili istanbulski velikani Besiktas, Galatasaray i Fenerbahce.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Višća je titule osvajao sa Basaksehirom i Trabzonsporom, a sa Trabzonsporom će imati priliku da ove sezone dođe do duple krune jer su u polufinalu Kupa Turske.

Ovome dodajmo da je Mehmet Topal tri puta bio prvak Turske s ekipama Galatasaraya, Fenerbahcea i Basaksehira i po tom pitanju je na vrhu najtrofjenijih fudbalera u turskom šampionatu, tačnije fudbaler koji je do titule dolazio sa tri različita kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.