Trebao je to biti duel četiri Bosanca, ali je na kraju slavu pokupio jedan - Edin Višća!
Foto: Trabzonspor

Nova sjajna partija

Trebao je to biti duel četiri Bosanca, ali je na kraju slavu pokupio jedan - Edin Višća!

E. Ganibegović

Trabzonspor je učinio još jedan veliki korak ka tituli prvaka Turske pobijedivši danas u 29. kolu Superlige Goztepe s 4:2.

Prvi do vodstva stigli su gosti. Emir asistirao Akbunaru u 31. minuti koji pogađa za 0:1. 

Ipak, već za tri minute izjednačenje, a pogodio je korpulentni Nwakaeme.

U 37. minuti preokret Trabzonspora. Edin Višća asistira, a Omur pogađa za 2:1.

Da bude neizvjesno u drugom poluvremenu pobrinuo se Aydogou koji pogađ za 2:2 u 43. minuti nakon nove Emirove asistencije.

Na samom otvaranju drugog dijela Nwakaeme ovaj put asistira, a Djaniny pogađa za 3:2, da bi četiri minute kasnije ponovo Edin Višća asistirao Omuru koji zabija za konačan rezultat.

Oglasi

Mogao je ovo biti duel četiri bh. igrača, ali na kraju je 90 minuta odigrao Edin Višća i ponovo odigrao sjajnu partiju. Višća je sjajnu partiju mogao zaokružiti golom, ali u posljednjim momentima utakmice nije iskoristio sjajnu šansu koja mu se ukazala.

Kod Goztepea je Kenan Pirić presjedio na klupi i još uvijek čeka na debi, dok zbog povreda nije bilo Dženana Burekovića i Marka Mihojevića.

Za Višću je ovo bila 11. asistencija u sezoni, a dodao je i devet golova, što u dresu Bašakšehira, što u dresu Trabzonspora.

Višća i ekipa sada uz utakmicu više imaju 18 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Konyaspor za koji nastupa bh. kolonija u sastavu Šehić - Rahmanović - Hadžiahmetović - Aničić, te je izvjesno da će postati novi prvaci Turske ukoliko se ne desi osmo svjetsko čudo.

Goztepe ostaje na 18. poziciji s 27 bodova.

U narednom kolu Trabzonspor gostuje kod pretposljednjeg Rizespora, dok će Goztepe dočekati Alanyaspor.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Turska Superliga, 29. kolo:

Trabzonspor - Goztepe 4:2

Top Komentari

BogatiDijasporac
"Kod Goztepea je Kenan Pirić presjedio na klupi i još uvijek čeka na debi" ... Tugo moja. Al' zato ga Petev ne zna zaobici, a igrace tipa Hotic ne poziva, jbem mu pleme bugarsko.
6 1
VenamaHrabrih
Pirić najbolji. Zasluženo u reprezentaciji.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi