Banjalučani nisu ostvarili cilj

Neočekivan poraz Borca, Ivković je imao šta reći

Samir Mlaćo
Fudbaleri banjalučkog Borca eliminisani su iz Kupa Republike Srpske u polufinalu nakon što su u revanšu na penale 6:5 poraženi od Rudar Prijedora. Regularni dio gosti su dobili 1:0, a obzirom da je Borac slavio u Prijedoru identičnim rezultatom, jedanaesterci su odlučivali ko će u finale Kupa Srpske.

Jedini gol na utakmici postigao je Rodriges u 79. minutu. Brazilac je odlično reagovao glavom nakon jednog kornera za goste.

Trener Borca Tomislav Ivković je odlučio izmiksati sastav, što se pokazalo kao pogrešan potez.

“Imali smo zacrtani plan i dali šansu mladim igračima, kao i juniorima. Dali su svoj maksimum, napravili su koliko su mogli, imali smo dvije šanse u prvom poluvremenu, da smo to dali bilo bi drugačije. Bilo je i ovih igrača koji dugo ne igraju kao što je Goran Brkić i Marko (Kujundžić), to su sve igrači koji trebaju vremena i prostora da bi igrali. I onda sam vidio da Rudaru ulaze trojica igrača koji su skoro standardni – Nikola Mandić, Žozef Amoa i Tomislav Knežević, onda sam shvatio da daju sve od sebe da uđu u finale. U tome su uspjeli, a mi se idemo pripremati za utakmicu protiv Željezničara“, rekao je trener Borca Tomislav Ivković.

Ivkoviću će sigurno imati šta da zamjere čelnici Borca, a Banjalučani za vikend neće igrati s obzirom da je susret protiv Željezničara odgođen za 18.05.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.