Mlade dame imaju prednost: Gdje će se igrati derbi Željezničara i Borca?

Sastaju se u 29. kolu

Mlade dame imaju prednost: Gdje će se igrati derbi Željezničara i Borca?

Admin Čaušević

Najzanimljiviji susret 29. kola Premijer lige, barem na papiru, bi trebao biti okršaj Željezničara i Borca. 

U normalnim okolnostima Željezničar bi rivala iz Banja Luke dočekao na svojoj Grbavici, ali ovaj put to neće biti slučaj.

Naime, sredinom sedmice počet će Evropsko prvenstvo za kadetkinje, a jedan od stadiona na kojem će se igrati ovaj tunir je i popularna Dolina ćupova.

Prema pravilima Eura na nekom od stadiona domaćina se ne mogu igrati druga takmičenja pa se mora tražiti alternativno rješenje.

Postojala je mogućnost da se utakmica prolongira za neki drugi datum nakon što se završi Evropsko prvenstvo. Spominjao se 25. maj, ali vrlo vjerovatno da će ta opcija otpasti.

Od stadiona u Sarajevu Premijer liga se igra i na Koševu, ali problem predstavlja da je i Sarajevo domaćin u 29. kolu. Bordo tim će u petak dočekati Radnik iz Bijeljine.

Ove sezone se desio slučaj da se na istom stadionu igraju dva meča u razmaku od 24 sata, bilo je to u 25. kolu kada su na Tušnju svoje mečeve protiv Radnika, odnosno Veleža igrali Tuzla City i Sloboda.

Inače, slična situacija je i sa stadionom Pecara na kojem će se također igrati Euro za žene, a Široki Brijeg u 29. kolu dočekuje Tuzla City.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od premijerligaških stadiona domaćin Eura je i stadion Pod Bijelim brijegom, ali dobra stvar je što Zrinjski naredno kolo igra u gostima kod Slobode.

FS još uvijek nije potvrdio zvanične termine i mjesta odigravanja susreta 29. kola, a očekuje se da se to desi najkasnije do srijede.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Na Koševu! Dva u jedan, dobijemo Bojca i pripremamo se za derbi da igramo na tom terenu!
4 2
Nele.
Otoka.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti