Ljubitelji bh. fudbala na gubitku

Poznata je satnica mečeva 30. kola uz jednu vrlo nejasnu odluku

Admin Čaušević

Vanredno kolo Premijer lige igra se 10. i 11. maja. 

Četiri od šest mečeva 29. kola bit će odigrano u petak i subotu, dok se Premijer liga nastavlja već sredinom naredne sedmice kada se igra 30. kolo.

Gledajući satnicu mečeva u oči bode nejasna odluka da se poklope termini dva najveća gradska derbija u BiH čime najviše gube ljubitelji fudbala u BiH.

Sarajevo - Željezničar na stadionu Asim Ferhatović Hase te Zrinjski - Velež na stadionu Pod Bijelim brijegom će igrati u utorak 10. maja od 20 sati.

Preostala četiri meča uključujući tuzlanski gradski derbi igraju se u srijedu. Na Tušnju će od 17 sati odmjeriti snage Tuzla City i Sloboda.

U istom terminu također u srijedu 11. maja igrat će se vrlo vaćni mečevi u borbi za opstanak Radnik - Leotar te Rudar Prijedor - Posušje.

Kolo će biti zatvoreno susretom na Gradskom stadionu u Banja Luci. Od 19 sati Borac će biti domaćin Širokom Brijegu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećanja radi, kada su u pitanju susreti 29. kola u petak igraju Sarajevo - Radnik (18), Sloboda - Zrinjski (18) i Velež - Rudar Prijedor (20).

Za predstojeći viked igrat će se samo jedan susret i to onaj između Posušja i Leotara u subotu od 17 sati. Susreti Željezničar - Borac i Široki Brijeg - Tuzla City su pomjereni za 18. maj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.