Jakirović govorio o utakmici ljutog rivala: To je bio ragbi, zdravlje igrača se ne smije ugrožavati!

Gospodski potez šefa struke Plemića

Jakirović govorio o utakmici ljutog rivala: To je bio ragbi, zdravlje igrača se ne smije ugrožavati!

S. Mlaćo
HŠK Zrinjski je već ranije osigurao naslov prvaka, a sutra Plemiće čeka duel protiv Slobode u Tuzli.

Težak teren sigurno će biti problem za oba tima, a domaći se nadaju važnim bodovima u borbi za opstanak.

Sergej Jakirović je na press konferenciji najavio određene promjene u timu, a u tim se vraća Petar Bojo.

“Mi ćemo odraditi maksimalno ozbiljno sve do kraja. Idemo protivniku koji želi osvojiti još koji bod do kraja. Na jesen su bili dobri, a sada se muče. Zahtjevna utakmica, vidim da je teren malo više travnat. Imamo problema sa virozom, hvala Bogu niko nije pozitivan na terenu. Zarotirat ćemo neke pozicije, dati šansu igračima koji su malo manje igrali“, priča Jakirović, te dodaje.

“Barišić i Janković imaju virozu i ostaju u Mostaru, nema Tičinovića, Hadžića, Kamenara, ali ima nas dovoljno, 17. Ima nas dosta sa dva žuta kartona, pa ćemo malo zarotirati“.

Naveo je da respektuje Slobodu, no da njegov tim želi dobrim pristupom do nova tri boda.

Oglasi

“Čvrsti su, igraju dobru odbranu sa tri iskusna igrača. Vidjeli smo neke mane u njihovim redovima, igrali smo i u Kupu 1:1, pa izgubili na penale“.

Dodao je da 08.06. prozivka Plemića za narednu sezonu, odnosno evropske izazove.

Jedan dio priprema će biti odrađen u Hrvatskoj ili Sloveniji.

Petar Bojo je oporavljen.

“Petar je sa nama, sutra bi trebao igrati od prve minute, pa ćemo vidjeti. Rizik je da ulazi sa klupe, bolje je ovako i nadamo se da će što prije ući u kontinuitet“.

Prokomentarisao je meč prošlog kola Leotar – Velež, a spomenuo je i službena lica. Domaći nisu birali sredstva da zaustave goste iz Mostara, te su slavili 2:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Već se vidi pritisak određenih ekipa koje trebaju pobijediti. Gledao sam meč FK Leotar – FK Velež, to je bio više ragbi nego nogomet. Apeliram na sudije da se zaštite igrači. I mi ćemo igrati i ostale ekipe, ne možete ugrožavati zdravlje igrača. Ti si taj koji određuje dokle ide određeni igrač, koji je to nivo kriterija, te kada je žuti, a kada crveni karton. Ne smije se dešavati da se igrač udara namjerno, te da to prolazi nekažnjeno. To može donijeti opštu tuču na terenu. Niko od nas nije kriv što je neko osigurao Evropu ili je prvak, ili opstanak u ligi, a neko se bori za opstanak. Igrali smo 28 kola“, dodao je Jakirović.

Meč u Trebinju sudio je Antoni Bandić iz Gruda koji se sa svojim pomoćnicima Božidarom Rustićem i Aleksandrom Smiljanićem nije proslavio, a Rođeni su nakon meča bili razočarani, dok su domaći uputili izvinjenje. Trebinjci su slavili pogotkom sa 11 metara, a posmatrač suđenja bio je Ognjen Valjić iz Banja Luke, nekadašnji premijerligaški sudija.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoSiroki
Kome je u interesu igrati i biti prebijen u Trebinju. Sve se može ali namjerno udarati i proći bez sankcija nije u redu. Bravo za gos Trenera.. Ali veliki minus za suce u trebinju..
8 2
tarik_m
Gospodin covjek
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi