Domžale sprema spektakl za legendu

Senijad Ibričić donio odluku o završetku igračke karijere

Samir Mlaćo
Nekadašnji bh. reprezentativac, ljubimac mnogih navijača, Senijad Ibričić 15. maja će okačiti kopačke o klin, odnosno oprostiti se od aktivnog bavljena nogometom.

Nekadašnji bh. reprezentativac, ljubimac mnogih navijača, Senijad Ibričić 15. maja će okačiti kopačke o klin, odnosno oprostiti se od aktivnog bavljena nogometom.

Potvrdili su to iz NK Domžale gdje Ibričić nastupa sa velikim uspjehom.

Ovaj 36-godišnjak će odigrati posljednju utakmicu protiv NK Celje, a u tu čast ulaz za sve navijače će biti besplatan.

Očekuju se pune tribine i sjajna atmosfera u kojem će navijači Domžala na poseban način se zahvaliti Ibričiću.

Ibričić je trenutno kapiten Domžala, a ove sezone u 36 nastupa upisao je šest pogodaka i dodao sedam asistencija.

Karijeru je počeo u Podgrmeču, nastavio u Zagrebu, Hajduku, Lokomotiv Moskvi, Gaziantepsporu, Kasimpasi, Erciyesssporu, Vardaru, Karsiyaki, Sepahaanu, te Koperu, odakle je stigao u Domžale 2017. godine.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Za reprezentaciju BiH upisao je 43 nastupa i dodao četiri pogotka, na kultnom Poljudu mu pjevaju i dan danas, nema sumnje da će ostati u nogometu.

“Orilo gorilo, Ibro mi te volimo“, kaže jedna pjesma navijača Hajduka...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.