U Bordo klubu je pola godine

Odlazi li Kepčija? Javio nam se Mirvićev savjetnik i otkrio kako stoje stvari

Admin Čaušević

Ivan Kepčija je samo jedno u nizu od novih lica koja su pronašli angažman u Titovoj 38b nakon dolaska investitora Ismira Mirvića. 

Kepčija je angažovan u novembru prošle godine, a Mirvić ga je predstavio kao svog savjetnika za sport.

"Paralelno ćemo razvijati sportski i komercijalni dio kluba. Sa sportske strane smo zaposlili Ivana Kepčiju, čovjeka koji je to radio u Europi posljednjih deset godina. Kepčija će složiti tim svojih ljudi i imati ovlasti oko omladinskih kategorija i prvog tima", tada je kazao prvi čovjek Bordo kluba.

Prema kuloarima Kepčija je bio taj koji je doveo i Aleksanda Vasoskog na klupu FK Sarajevo, dok se pitao i za dosta stvari tokom zimskog prijelaznog roka.

Navijači Sarajeva nisu zadovoljni rezultatima, pa se na svojevrsnom udaru nalazi sportski segment kluba, a hrvatski mediji su u subotu ujutro plasirali vijest kako bi Kepčija mogao napustiti Sarajevo, te pronaći novi angažman i to u Mađarskoj, tačnije u Honvedu.

Tim povodom smo kontaktirali i bivšeg sportskog direktora Legije i Hajduka koji nam je je potvrdio razgovor sa čelnicima Honveda, ali i ostanak u projektu višestrukog prvaka BiH.

"Bio sam na sastanku, upoznao se sa ljudima, kao sto sam bio na jos 10 mjesta u posljednjih pola godine. Ostajem u projektu FK Sarajevo", kratko nam je rekao Kepčija.

Za Kepčiju kao i sve u FK Sarajevo je na neki način mjesec istine kada će prioritet biti ostavarivanje primarnog cilja za ovu sezonu, a to je izlazak u Evropu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kroz prvenstvo se plasman u kvalifikacije za Konferencijsku ligu čini nemogućim, pa je preostala šansa finale Kupa BiH koje je na programu 19. maja.

Eventualni poraz u finalu i izostanak plasmana na euroscenu bi svakako bio razočaravajući za sve one kojima je bordo boja u srcu, a vjerovatno bi, kako to biva na našim prostorima, izazvao i nove promjene u sportskom segmentu kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.