Čataković efektnim golom donio pobjedu Sarajevu i gurnuo Radnik prema nižem rangu

Minimalac Sarajeva na Koševu

Čataković efektnim golom donio pobjedu Sarajevu i gurnuo Radnik prema nižem rangu

E. Ganibegović, foto: T. Hebib

U jednoj od dvije uvodne utakmice 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Sarajevo je s minimalnih 1:0 savladalo Radnik.

Lijepa kombinacija Kapića i Suljića na početku utakmice, ali samo gol aut.

Prva uzbudljivija situacija u šestoj minut. Radnik se nekako ušunjao u kazneni prostor Sarajeva, ali se Pantelić spetljao i izašao van terena s loptom.

Odmah je mogla uslijediti kazna na drugoj strani. Prelijepa akcija i zadnji pas Kapiča za Šabanovića koji šutira, ali Muminović brani, istini za volju, ne tako dobar šut igrača Sarajeva.

Dvadeseta minuta donosi sjajnu šansu za goste. Živković sjajno prolazi po desnoj strani, ubacuje za Pantelića, a Šabanović interveniše u posljednji momenat.

Dvije minute nakon toga nova šansa za goste iz Bijeljine. Ukrali su igrači Radnika jednu loptu, Maksimović je imao čistu situaciju, ali je užasno šutirao i pogodio dobro postavljenog Dizdarevića. Nakon toga igrači Bordo tima blokiraju još dva šuta gostiju.

Oglasi

Udarac Nikića, na sreću domaćih, pored gola. Igrala se 29. minuta, a lopta je prošla tik pored lijeve stative Belmina Dizdarevića.

U posljednjih pet minuta uragan Sarajeva. Dobra akcija Sarajeva u 41. minuti, kombinovili su Suljić i Kapić, da bi Ristanović u posljednjem trenutku izbacio iz peterca ispred Bagarića.

Čataković šutira, Muminović izbacuje u korner. Nova odbrana Muminovića odmah nakon toga, Bagarić je šutirao.

U 45. minuti ključni momenat utakmice. Kapić za Suljića, Suljić za Čatakovića koji sjajno pogađa mrežu Radnika za 1:0.

Do kraja poluvremena Đorić je šutirao glavom i pogodio samo vanjski dio mreže gola Sarajeva.

Oglasi

Treća minuta nastavka donosi novu sjajnu šansu za Sarajevo. Sjajno je Suljić podvalio loptu za Čatakovića na nekih 11 metara iz slobodnog udarca, ovaj šutira, ali pored gola. Muminović je samo pogledom pratio tu loptu.

Sjajno je Čataković proigrao Bagarića koji iz dobre pozicije jako loše šutira u 55. minuti. Odlično je prošao Đokanović po strani u 66. minuti, ubacio za Čatakovića ispred kojeg loptu izbija Muminović.

Tarik Ramić je u 73. minuti dobio žuti karton koji znači da neće igrati u utorak u gradskom derbiju protiv Željezničara.

Nakon toga Čataković ponovo sjajno šutira, ali ponovo se Azir Muminović ostakao dobrom odbranom. Imalo je Sarajevo do kraja još šansu preko Hebibovića koji je loše šutirao iz dobre pozicije, ali na njegovu sreći, ostalo je to nekažnjeno.

Ahmetović u 88. mintui izlazi sam na Muminovića, ali Azir ponovo izlazi kao pobjednik koji je danas bio najbolji igrač Radnika. 

Oglasi

Mogao je Radnik do izjednačenja u nadokandi, ali je Belmin Dizdarević sjajno odbranio šut Jovana Blagojevića. 

Sarajevo nakon ove utakmice ostaje na 4. mjestu, a Radnik posljednji i čudo im treba da ostanu u ligi, jer su četiri boda ispod crte i s utakmicom više od 10. Posušja.

U narednom kolu, desetog maja, Sarajevo dočekuje Željezničar, dok Radnik čeka Leotar dan kasnije. 

Premijer liga BiH, 29. kolo:

Sarajevo - Radnik 1:0 (Čataković 45')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Dizdarević, Pidro, Šabanović, Lazić, Đokanović, Ramić, Mujakić, Bagarić, Kapić, Čataković, Suljić.

FK Radnik: Muminović, Nikić, Sušić, Maksimović, Blagojević, Ristanović, Škrijelj, Živković, Đorić, Pantelić, Šubert.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
Ko je ovom malom Ramicu stela? Je li fkt talenat? Pitam navijace Sarajeva.. Ne zezam, Bgmi. Pa bolje bih ja igrao od njega..sa ovim stomakom i s 20kg viska
0 6
Krajisnikljuti73
Hocel iko Suljicu reci da nije Mesi...trebao ga je na poluvremuno ostaviti u svlacionici
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi