Samo remi protiv Tottenhama

Liverpool je novi lider Premier lige, ali suznih očiju će Redsi večeras u krevet

Eldar Ganibegović

U 36. kolu engleske Premier lige Liverpool je večeras odigrao 1:1 protiv Tottenhama. 

Prvi prijete gosti iz Londona. U sedmoj minuti Alisson prvo zaustavlja udarac Bentancura, da bi pet minuta kasnije udarac Kanea blokirala domaća odbrana.

Luis Diaz je u 32. minuti imao prvu šansu za Redse, ali se sjajnom odbranom istakao Hugo Lloris.

U finišu prvog dijela dva puta se tresao okvir gola, po jednom na obje strane.

Prvo je u 39. minuti Van Dijk nadskočio odbranu gostiju i glavom pogodio prečku, a tri minute nakon toga Hojbjerg dalekometnim udarcem pogađa stativu.

Otvaranje drugog dijela donosi šok na Anfieldu. Son je u 56. minuti donio vodstvo Spursima.

Osam minuta nakon gola Tottenhama, Luis Diaz prijeti, ali mu je šut blokiran. Ipak, u 74. minuti Diaz donosi izjednačenje Redsima. Uz dosta sreće i odbijenac savladao je Llorisa za, ispostavit će se, konačnih 1:1.

Gol Kolumbijca pogledajte klikom OVDJE

Nakon ovog remija, Liverpool je preuzeo prvu poziciju na tabeli. Sada imaju 83 poena koliko i Manchester City, ali bolju gol razliku, no i utakmicu više.

Dakle, sve je i dalje u rukama Cityja kada je borba za titulu u pitanju, odnosno Liverpool do kraja mora pobijediti sve utakmice uz barem jedan poraz izabranika Pepa Guardiole.

Liverpool do kraja ima mečeve protiv Aston Ville, Southamptona i Wolvesa, a City protiv Newcastlea, Wolvesa, West Hama i Aston Ville.

Što se Tottenhama tiče, oni će se do kraja boriti za Ligu prvaka i tu 4. poziciju. Trenutno su peti sa 62 boda, bodom manje i utakmicom više od Arsenala koji je četvrti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 36. kolo:

Liverpool - Tottenham 1:1 (Diaz 74'; Son 56')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.