Razočarani Klopp ne može da vjeruje: A, šta je s preostalih 35.000?

Trener Liverpoola

Razočarani Klopp ne može da vjeruje: A, šta je s preostalih 35.000?

Eldar Ganibegović

Finale Lige prvaka 28. maja u Parizu igrat će Liverpool i Real Madrid. 

Trener Liverpoola  Jurgen Klopp kritikovao je dodjelu ulaznica za Liverpoolovo finale Lige prvaka protiv Real Madrida nakon što je potvrđeno da više od polovice ulaznica neće biti dostupno za ova dva kluba.

Redsi su za utakmicu na Stade de Franceu 28. maja dobili 19.618 ulaznica, što je nešto više od 25 posto kapaciteta stadiona od 75.000 gledatelja.

Osim što je izrazio svoju frustraciju zbog takve podjele, Klopp je pozvao navijače Redsa bez ulaznica da ipak putuju u Pariz i umjesto toga uživaju u onome što grad nudi.

Govoreći o rasporedu ulaznica za finale, Klopp je novinarima rekao:

"Je li tačno što sam pročitao da imamo samo 20.000 ulaznica, Real 20.000 i 75.000 mjesta? Gdje će ovih 35.000 da ode?!"

"Mislim da je Pariz mjesto na koje možete otići bez karte i uživati. Ko god nas prati, kažem vam puno hvala, učinili ste to posebnim", dodao je Klopp, koji je prije šest godina bio kritikovan kada je potaknuo navijače Liverpoola bez ulaznica da putuju u Basel - koji je znatno manji od Pariza - za finale Evropske lige protiv Seville.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nadam se da će svi nekako uspjeti i stvoriti – naravno da hoće – nevjerovatnu atmosferu", dodao je Klopp. 

Podsjetimo, Liverpool je do finala stigao preko Villarreala kojeg je ibacio s ukupnih 5:2 u polufinalu, dok je Real imao teži zadatak i izbacio je Manchester City sa 6:5. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ne sikiraj se Klopp,pokupovat ce navijaci Liverpoola i vecinu od tih preostalih 35 000,a i pola tih Realovih,prodavat ce oni karte kao i navijaci Barcelone,odnosno gledaoci posto se oni ne mogu nazvati navijacima...uglavnom,sigurno je da ce Liverpool imati zestoku podrsku u Parizu...
2 6
Goran86
Superliga je spas
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti