Rangnick se žali

"Od uprave sam tražio tri napadača, kao svi su bili nedostupni, pa završili u drugim klubovima"

Eldar Ganibegović

Manchester United ima sezonu za zaborav.

Iz domaćih kupova su ispali jako rano, u Ligi prvaka su stigli samo do osmine finala, a što je najgore elitno takmičenje uopšte neće vidjeti naredne sezone zbog očajnih izdanja u Premier ligi.

Kao šlag na tortu, sinoć su Crveni đavoli osramoćeni rezultatom 4:0 kod Brightona. Do kraja sezone imaju odigrati još samo jednu utakmicu i to protiv Crystal Palacea 22. maja i nada ti se da i West Ham neće skinuti sa šestog mjesta, jer na peto svakako ne mogu.

Nakon ove sezone na klupu će umjesto Ralfa Rangnicka Erik ten Hag, a upravo se njemački stručnjak sada požalio kako je od uprave tražio tri napadača i da su na kraju svi završili u drugim klubovima.

"Tražio sam napadača zimi, ali su mi rekli da nema nikoga ko je dobar i dostupan. Onda ste vidjeli šta se dogodilo"

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Liverpool je uzeo Luisa Diaza, Manchester City se dogovorio s Julianom Alvarezom, a Dušan Vlahović kojeg sam preporučio kad je bio u Fiorentini, potpisao je s Juventusom. To je tako", rekao je Ralf Rangnick, prenosi GOAL.

Podsjetimo, Rangnick je na klupu Uniteda sjeo u novembru naslijedivši Ole Gunnara Solksjaera, a naredni posao će mu biti selektorsko mjesto na klupi Austrije. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.