"Samo dvojica igrača su zaslužila da i u budućnosti nose dres Manchester Uniteda"

Crveni đavoli na udaru kritika

"Samo dvojica igrača su zaslužila da i u budućnosti nose dres Manchester Uniteda"

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda jučer su poraženi u gostima protiv Brightona sa čak 4:0.

Crveni đavoli ponovo imaju sezonu za zaborav, a ovaj put se čini da čak neće uspjeti izboriti ni odlazak u Ligu prvaka što je zaista očajan rezultat.

Manchester United je jučer imao posljednji voz da ostane u utrci za mjesto koje vodi u Ligu prvaka i prema mišljenju mnogih Crveni đavoli su imali "lagano" gostovanje u Brightonu koje se pretvorilo u noćnu moru.

Igrači Manchester Uniteda nakon ovog poraza su se našli na velikom udaru kritika, a navijači su većini njih nakon meča skandirali da skinu dresove i da ne zaslužuju da igraju za ovaj klub.

Nakon utakmice oglasio se i bivši engleski fudbaler Graeme Souness koji je gostovao na jednoj engleskoj televiziji i govorio je o trenutnom stanju u Manchester Unitedu.

Souness je poručio da je saglasan s navijačima i da vjeruje da iz ove ekipe samo dvojica igrača su zaslužila da nose s ponosom dres Manchester Uniteda jer su to opravdali ove sezone svojim igrama.

"Voljeli biste da mislite da igrači igraju za budućnost u ovom klubu jer su sada svi pod upitnikom da li će ostati. Toliko njih je jučer sramotno odigralo, a i većinu sezone su mnogi bili takvi", počeo je bivši igrač Liverpoola i nastavio.

"Znamo da su oni dobri fudbaleri i to je u redu reći, ali moraju to svima da dokažu. Jedini koji su ove sezone bili na nivou i zaslužili su da nose dres Uniteda su Cristiano Ronaldo i David de Gea. Ostali su bili ispod svojih nivoa. Nešto se mora mijenjati u tom klubu jer im očajno ide i to se već godinama vidi. Potrebno je krenuti od temelja ekipe i mijenjati stvari".

Potražite više informacija na temu Premier league:

United do kraja sezone ima još samo jednu utakmicu, ali već sada se zna da će ovo biti njihov najgori rezultat na tabeli još od 1993. godine, te je ovaj tim srušio neslavni rekord iz 1979. godine po broju primljenih golova u ovoj sezoni Premiershipa.

Manchester United će na kraju ove sezone preuzeti Erik ten Hag, ali jasno je da je pred njim ogroman izazov.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije