Stuttgartu vrijedan bod

Kada Bayern igra i začelje tabele se drma: Odlična utakmica u Minhenu dala mnoge odgovore

Haris Zilić

Bayern je već osigurao novu titulu prvaka Njemačke, tako da današnji rezultat neće puno naljutiti njegove navijače.

Bavarci su u 33. kolu remizirali sa Stuttgartom 2:2 u odličnoj utakmici. Poveli su gosti sa 0:1 golom Tomasa u osmoj minuti, a u 35. minuti Bayern dolazi do izjednačenja autogolom Mavropanosa.

Muller u 44. minuti dovodi Bavarce u vodstvo od 2:1, da bi izjednačenje Stuttgartu donio i konačnih 2:2 postavio Kalajdžić golom u 52. minuti na asistenciju Sose.

Bayernu utkamica nije ništa značila, ali Stuttgartu itekako jeste. Popularne Švabe iz grada Mercedesa su s ovim bodom došli do 30 bodova i nalaze se na 16. poziciji koja vodi u play out sa trećeplasiranim timom iz Cvajte.

Bodom u Minhenu, Arminiju su ostavili skoro bez šansi, tako da će tim iz Bielefelda sa Furthom gotovo sigurno u Cvajtu naredne sezone jer sada zaostaju tri boda za Stuttgartom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Međutim, Stuttgart je sada i Herthu zabrinuo pred posljednje kolo.

Hertha u posljednjem kolu gostuje Dortmundu, a Stuttgart dočekuje Koln. Tim iz Berlina ima tri boda više od Stuttgarta, pa postoji mogućnost da Hertha na kraju završi u play outu, a Stuttgart se spasi bez doigravanja.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.