Kod Vahe otpisan zbog neprofesionalizma, ali ga je Hasan u Bayernu dočekao širokih ruku
Foto - EPA

Noussair Mazraoui postaje igrač Bayerna

Kod Vahe otpisan zbog neprofesionalizma, ali ga je Hasan u Bayernu dočekao širokih ruku

Midhat Šljivak

Vahid Halilhodžić je u reprezentaciji Maroka otpisao veliki broj zvijezda, a među njima je i član Ajaxa Noussair Mazraoui.

Ovaj 24-godišnjak izbačen je iz nacionalnog tima zbog nediscipline. Navodno je odbio da igra glumeći povredu i uz Hakima Ziyecha je, po riječima Vahida Halilhodžića, uništavao kult reprezentacije.

"Jednom je odbio da igra. Rekao je da je povrijeđen, ali ljekari su mi rekli da je zdrav. Neću tolerisati takvo ponašanje", poručio je Halilhodžić i dodao je:

"Ja biram igrače, iako se u Savezu često ne slažu sa mnom. Mi ćemo otići jednog dana, ali reprezentacija ostaje iznad svega".

I pored činjenice da je izbačen iz nacionalnog tima Mazraoui je nakon sjajne sezone u Ajaxu mogao da bira novi tim. Odabrao je Bayern i Bild tvrdi da je posao završen.

Hasan Salihamidžić je nedavno boravio u Amsterdamu. Tu je posao i sklopljen, pa će 24-godišnji desni bek od naredne sezone nositi dres bavarskog velikana.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Godišnje će Mazraoui u Minhenu zarađivati osam miliona eura bruto, a ovo će mu biti prvi odlazak van Nizozemske jer je od malih nogu član Kopljanika za koje je nastupio 135 puta.

Potvrda transfera Marokanca u Bayern trebala bi stići veoma brzo.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi