Sjajni defanzivac Liverpoola

Van Dijk izabrao najboljeg štopera ikada: "Nevjerovatno koliko ga poštujem..."

Admin Čaušević

U ovom trenutku nema dominantnijeg štopera u svijetu fudbala od Virgila van Dijka.

Van Dijk je bez dileme najbolji štoper svijeta, a sreću da ga ima u svojim redovima ima Liverpool što se može vidjeti i na rezultatima.

Sjajni Nizozemac je realtivno kasno stupio na vrhunsku scenu, tačnije sa 26 godina kada je na Anfield stigao iz Southamtona za 85 miliona eura.

Posljednjih sedmica i mjeseci dosta odlični defanzivac je dobio dosta pohvala na svoj račun, a neki čak i pretjeruju kada kažu da je Van Dijk najbolji centralni bek ikada.

I dok Van Dijk gradi reputaciju koja će ga odvesti u grupu legendi, on je izabrao najboljeg svih vremena. Riječ je Paolu Maldiniju.

"Poštovanje kakvo imam prema njemu je nevjervatno. Očigledno se radi o fudbalskoj legendi. Zante, nevjerovatan je način kako je igrao i sve što je postigao s Milanom toliko vremena", rekao je Van Dijk.

Kada su Redsi ove sezone igrali protiv Milana u Ligi prvaka imao je Van Dijk i priliku da upozna čuvenog kapitena Rossonera.

"Dok sam bio povrijeđen skupljao sam dreosve i imao sam njegov jedan dres, onda mi ga je on potpisao. Želio sam da ga vidim i da ga pitam kako je. Legenda, legenda i poštovanje", poručio je 30-godišnjak.

Maldini je cijelu svoju karijeru proveo u Milanu. Dres prvog tima Rossonera je nosio 25 godina. S jednim od najvećih klubova današnjice je uspio osvojiti više od 20 trofeja. Čak pet puta je osvajao Ligu prvaka.

Bio je rekorder Serije A po broju nastupa (647) sve dok ga 2020. godine nije prestigao drugi legendarni fudbaler Gianluigi Buffon.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S reprezentacijom Italije nije bio toliko uspješan. Izgubio je finale Svjetskog prvenstva 1994. te finale Eura 2000. godine. Mundijal 2002. godine mu je bio posljednji nastup u dresu Azzurra.

Nakon što se penzionisao jedno vrijeme je igrao tenis, a već nekoliko godina obnaša direktorsku poziciju u Milanu i može se reći Rossonere polako, ali sigurno vraća na staze stare slave.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.