Za spas sezone, City se vratio na vrh: Svrake razbijene, Građani tri koraka do titule

Pukla petarda na Etihadu

Za spas sezone, City se vratio na vrh: Svrake razbijene, Građani tri koraka do titule

Eldar Ganibegović

Manchester City ponovo je na vrhu Premier lige. 

Nakon što je sinoć prvo mjesto remijem nad Tottenhamom zbog bolje gol-razlike preuzeo Liverpool, Manchester City je danas odigrao svoj meč 36. kola Premier lige i slavio protiv Newcastlea s 5:0. 

Utakmicu šansom na Etihadu otvaraju gosti preko Wooda, da bi na drugoj strani zaprijetio Cancelo. 

U 19. minuti gol. Cancelo asistira, a za vodstvo pogađa Sterling. Njegov gol pogledajte klikom OVDJE

Pet minuta nakon toga Wood zabija gol, ali je poništen zbog ofsajda.

Naredno veće uzbuđenje u gol u 38. minuti. Pokušavali su Gundogan i Dias, a na odbijenac nalijeće Laporte i duplira vodstvo. OVDJE pogledajte taj gol. 

Oglasi

Nakon 15 minuta igre u drugom poluvremenu, novi gol u mreži Svraka, a nakon kornera je pogodio Rodri čiji gol možete vidjeti OVDJE

Do kraja su oba tima imali po šansu - City preko Zinchenka, a Newcastle preko Wilsona, da bi Foden u 90. minuti zapečatio pobjedu svog tima, no ni tu nije bio kraj jer je Sterling pogodio u nadoknadi za visokih 5:0. 

Sada Manchester City ima 86 bodova, Redsi imaju 83 poena i sve je u rukama Građana, odnosno Liverpool do kraja mora pobijediti sve utakmice uz barem jedan poraz izabranika Pepa Guardiole da bi došao do titule.

Liverpool do kraja ima mečeve protiv Aston Ville, Southamptona i Wolvesa, a City protiv Wolvesa, West Hama i Aston Ville.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 36. kolo:

Manchester City - Newcastle 5:0 (Sterling 19, 90', Laporte 38', Rodri 60', Foden 90')

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...sta sam rekao prosle sedmice kad su protiv Liverpoola ginuli...rekao sam da ce hladno pustiti braci Arapima ne samo da pobijede nego i da poprave gol razliku na njima...nisu potrcali danas uopste...ovo se znalo...
1 11
Mele
Cestitajte Cityju na tituli, drugo je sve suvisno.. Zadnje utakmice daju po 4 ili 5 komada, nabijaju gol razliku, a samo remi im jos treba.. sve je gotovo.Rekao sam davno, ako ne izgube od Liverpoola kuci, titula je u dzepu..
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi